PREP- paarisuhtekoolitus on täiskasvanute täiendkoolituse vorm, mis aitab aru saada, mil moel partnerid teineteisega käituvad, kuidas omavahel suhtlevad ja millised on nende hoiakud kooselu suhtes, ning teadvustada, millised on mallid, mida tuleks muuta või parandada. Pärast koolituse läbimist paranes paarisuhte kvaliteet mõlema osapoole hinnangul, samuti alanesid depressiooni, ärevuse ja väsimuse näitajad mõlemal osapoolel.

„Koolitusgrupis osalenud naistel suurenes eluga rahulolu, hinnang suhte turvalisusele, hinnang suhtele, vähenesid problemaatiline suhtlemisstiil, depressioon, ärevus, väsimus ja neurootilisus. Meestel vähenes ärevuse skoor. Kui ühel partneril ilmnevad positiivsed muutused suhtega seotud hoiakutes ja käitumises, siis see ilmselt aitab kaasa ka suhte kui terviku kvaliteedile,“ ütles uuringu teostanud rühma juht, psühholoogiadoktor Kenn Konstabel Tartu Ülikoolist.

Kapsta-Forrester märkis, et rahvusvaheliselt tuntud ütlus – happy wife, happy life peab paika ka meil Eestis. „Kuigi meestel on huvi suhte valdkonna vastu madalam ja nad on tõenäoliselt muutustele vähem vastuvõtlikud, mõjutab toimivam ja turvalisem suhe, samuti partneri kasvav heaolu nende vaimset tervist olulisel määral. Katkises paarisuhtes seevastu esineb aga rohkem depressiooni, ärevust ja väsimust.“