Neljale

  • 4 viilu seemneleiba

  • 2 sl võid

  • 100 g õrnsoolaheeringat või marineeritud heeringat

  • 100 g värsket või marineeritud kurki

  • 6-8 kirss- või ploomtomatit

  • 1 väike punane sibul

Kaste:

  • 2 dl maitsestamata jogurtit

  • 2 dl mädarõikamajoneesi

Kaunistuseks:

  • tilli või murulauku

  • 4-6 keedetud vutimuna

Tükelda leib hästi väikesteks kuubikuteks, rösti neid pannil võis ja lase jahtuda. Lao pooled klaaside põhja. Tükelda heeringas ja pane leivakihile. Sega kokku kastmeained ja laota väheke kastet heeringale peale. Õhuke leivakiht uuesti. Tükelda sibul, tomatid ja kurgid, laota klaasidesse. Vahele pane hakitud tilli ja murulauku. Peale ülejäänud kaste, torka noaga põhjani, et kaste saaks ka allapoole valguda. Tõsta üleöö külma. Kaunista poolitatud vutimunade ja tilli-murulauguga.