Kohvigastronoomia populaarseimad trendid hetkel:

Kohv sulavõiga – bulletproof kohv
Mõned aastad tagasi Eestis levima hakanud ja praeguseks kanda kinnitanud suur trend tähendab, et hommikuse kohvi sisse lisatakse piima asemel teelusikas sulatatud soolavaba võid või lusikatäis kookosõli. Tänu kohvis sisalduvale rohkele rasvale, aitab taoline kohvi joomise viis vähendada päevas joodavat kohvikogust, täites kõhu kauemaks ning andes ajule nö rohkem kütust. Võiga kohvi joomine on mõningates kultuurides, näiteks Etioopias, väga tavapärane.

Kohv vaadist – nitro kohv
Kohv vaadist võib kõlada võõralt, kuid see on aina enam kasvav trend. Taoline kohv sobib suurepäraselt kiirelt kaasa haaramiseks ning hommikuseks turgutamiseks. Läbi õllekraani lastud lämmastikuga rikastatud kohv saab endale siidisema ja vahutavama konsistentsi ning pehmema maitse. Lisaks ei pea sel viisil valmistatud kohvile lisama suhkrut ega piima ka need, kes sellega muidu harjunud on, kuna valminud kohv on juba kohe maitselt mahedam.

Külma veega pruulitud kohv
Suvise jääkohvi trendi on troonilt tõuganud külma veega pruulitud kohv. Külmpruulitud kohv on maitse poolest ka vähem happeline. Selle valmistamine pole keeruline, kuid samas on tegemist kindlasti pika protsessiga, sest kohv võiks külmas vees seista umbes 12 tundi. Külmpruulitud kohvi võib valmistada nii käepärase presskannuga kui nõrutada läbi kohvifiltri. Tulemuseks on maitselt mahe ja suviselt värskendav jook, mida võib soovi korral kokku segada ka näiteks tooniku või Sprite’ iga.

Allikas: Kafo