Suvine RETSEPT | Maasikatort mustikate ja kodujuustuvahuga


Suvine RETSEPT | Maasikatort mustikate ja kodujuustuvahuga
Jaan Heinmaa

Nüüd on tordipõhja valmistamine väga lihtsaks tehtud: poest saab osta juba valmis küpsisepuru, mis tuleb segada vaid sulavõiga. Maasikad, mustikad, toorjuust ja kodujuust selles tordis koos on üks suur suvi!

Kümnele

Põhi:
• 150 g Digestive’i küpsisepuru (Rõngu Pagar)
• 80 g võid

Täidis:
• 100 g mustikaid (võib ka külmutatud)
• 500 g värskeid maasikaid
• 400 ml vahukoort
• 200 g maitsestamata toorjuustu
• 2 sl suhkrut
• 2 tl vanillsuhkrut
• 380 g tops kodujuustu
• 4 tl želatiini
• 4 sl vett

Kaunistuseks:
• maasikaid ja mustikaid

Sega küpsisepuru sulatatud võiga ja suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Vajuta ühesuurused maasikaviilud tordivormi äärtesse ja tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.

Pane želatiin 5–10 minutiks vette likku, kuumuta vähesel kuumusel segades sulamiseni. Ära keema lase! Vahusta koor suhkrute ja toorjuustuga, sega käsitsi hulka kodujuust. Nirista väheke jahtunud želatiin segades hulka ja lisa umbes pool tükeldatud maasikatest. Võta põhi külmkapist, laota põhjale mustikad ja kalla peale täidis, lükka pealt ühtlaseks. Lase koogil külmkapis vähemalt 4 tundi taheneda ja serveerides kaunista veel värskete marjadega.

Emad ja tütred