Söö kodus nagu restoranis: peedi- läätsesalat kitsejuustuga
Kaunis ja maitsekas salat, kus peedid ja läätsed marineeritakse. Laota mõlemad rukolapadjale ja kaunista salat kitsejuustuviiludega.4-6 inimesele
4 keedetud punapeeti (soovitavalt isekeedetuid)
2 dl läätsesid (soovitavalt musti Beluga läätsi)
soola
1 dl hakitud värsket peterselli
1 dl oliiviõli
poole sidruni mahl
pool punast värsket tsillipipart
2 küüslauguküünt
suur peotäis rukolat
200 g kitsejuustu (nt Soignon)
Peale: 1 granaatõuna seemneid
1 sl kuusevõrse- angervaksa – või vahtrasiirupit
Pese läätsed voolava vee all ja keeda pehmeks.
Sega kokku pool oliiviõlist, sidrunist pressitud mahl ja petersell. Tükelda peedid ja sega sidruni-õlikastmega, lisa ka suts soola.
Riivi küüslauk, sega koos hakitud tšilli ja sortsu oliiviõliga läätsede hulka, maitsesta soolaga.
Laota salativaagnale pestud ja kuivatatud rukola, seejärel peedid ja lõpuks ka läätsed. Nirista peale veel väheke oliiviõli ja laota viiludeks lõigatud kitsejuust. Puhasta granaatõunaseemned ja puista salatile. Jahvata peale veel musta pipart ja soovi korral nirista salatile väheke kuusevõrse-või vahtrasiirupit. Annab kaunist läiget ja head maitset.