Selle kuu retsept: Hummus ehk kikerhernepasta
Valmista leivakatteks põnevaid määrdeid. Need sobivad hästi peolauale külaliste kostitamiseks või hoopis tervislikuks näksiks teleri ette – suurepärased ampsud koos näkileibade, köögiviljade või nachodega. Liiatigi valmib enamik neist 5–10 minutiga – vaid kokkusuristamise rõõm.
Hummus ehk kikerhernepasta
Neljale kuni kuuele
See on mõnus vürtsikas aasiapärane määre, mida on suupisteks hea nautida nii köögiviljade kui ka krõbisevate näkileibadega. Ka tatragalettidega maitseb imehea.
400 g purk kikerherneid
2 sl tahiinit (seesamiseemnepasta, müüakse mahepoodides)
2–3 sl mahedat väärisoliiviõli
2–3 suurt küüslauguküünt
2 sl sidrunist pressitud mahla
0,5 tl soola
1 tl karripulbrit
1 tl paprikapulbrit
0,5 tl Cayenne’i pipart
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
Püreesta kurnatud, hoolikalt loputatud ja seejärel veel korra nõrutatud kikerherned köögikombainis või kannmikseris. Lisa õli, pressitud küüslauk, tahiini ja maitseained ning töötle ühtlaseks pastaks. Vajadusel lisa veel õli, kui pasta pole piisavalt kreemjas.