RETSEPT | Veiseantrekoot tartarkastme ja grillitud ciabattaga


RETSEPT | Veiseantrekoot tartarkastme ja grillitud <em>ciabattaga</em>
Jaan Heinmaa

Maruhead on grillilt tulnud röstitud saiaviilud isetehtud tartarkastme ja veiseantrekoodiga. Noa ja kahvliga söömise roog!

Neljale


2 viilu veise antrekooti ( u 500-600 g )
8 sl tartarkastet (retsept all)
6 viilu ciabattat või juuretisesaia
Hakitud lehtpeterselli
Meresoola ja musta pipart

Maitsesta lihaviilud soola ja pipraga. Tõsta digitaalne termomeeter liha sisse. Grilli, kuni sisetemp on umbes 50 kraadi ja lase lihal puhata umbes 10 minutit fooliumisse mähituna lõikelaual.
Grilli saiaviilud grillil mõlemilt poolt ja tõsta igale viilule 2 sl tartakastet. Lõika lihaviilud ribadeks ja jaga saiaviiludele. Puista peale hakitud ürte ja naudi koheselt, kui liha on veel kuum.

Tartarkaste:
1 väike sibul
1 väike õun
2 sl oliivi- või rapsiõli
0, 5 tl kurkumit
1- 2 marineeritud kurki
peotäis lehtpeterselli
2 dl majoneesi
Soola ja pipart

Kuumuta pool väikesteks kuubikuteks lõigatud õuna ja hakitud sibul õlis, ilma et pruunistaks. Lisa kurkum, sega ja lase jahtuda. Haki kurk, sega pannil oleva õuna-ja sibulaga, ülejäänud hakitud värske õuna, peterselli ja majoneesiga. Maitsesta soola ja pipraga, serveeri grillitud saial. Tartarkaste sobib hästi ka grillkala kõrvale.

Emad ja tütred