8-10 tk

Põhi:

3 dl speltajahu( soovitavalt 1 dl sellest täistera) 0, 5 tl soola

100 g külma võid

0, 5-1 dl vett

Täidis: 2 suvikõrvitsat

1 punane paprika

2 tl kuivatatud basiilikut

3 sl head oliiviõli

1 dl musti kivideta oliive

4 muna

3 dl kohvi- või vahukoort

Soola, musta pipart veskist

150 g riivitud juustu

Värsket basiilikut suur peotäis

 Haki põhja jaoks jahud, sool ja või  ühtlaseks puruks ( lihtsaim on seda teha köögikombainis). Lisa vähehaaval nii palju vett, kuni saad ühtlase taignapalli. Suru tainas võiga määritud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele, torka kahvliga mõned augud ja pane 30 minutiks külma.

Pane ahi sooja 225 kraadi juurde. Eelküpseta põhja 10 minutit.

Lõika suvikõrvitsad 10- 15 paksusteks  viiludeks, puhasta paprikad ja tükelda. Koori ja viiluta sibul ( jäta osa kaunistuseks). Laota köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, maitsesta kuivatatud basiiliku ja vähese soolaga, nirista peale oliiviõli. Rösti ahjus 10- 15 minutit. Sega omavahel munad koorega, maitsesta vähese soola ja pipraga ( ka juust annab soolasust). Sega hulka enamus riivitud juustust, osa tõsta peale puistamiseks kõrvale. Lisa ka hakitud basiilikulehed, säilita mõned taas kaunistuseks. Laota köögiviljad ja oliivid vormi eelküpsetatud põhjale ja kalla peale munatäidis. Laota peale kõrvale pandud sibularõngad ja juust.

Küpseta ahjus u 30 minutit või kuni pirukas saanud kauni jume. Kaunista värskete basiilikulehtega.