RETSEPT | Minipavlovad sõstrakreemiga on suurepärane kohvikõrvane


RETSEPT | Minipavlovad sõstrakreemiga on suurepärane kohvikõrvane
Jaan Heinmaa

Hapuka sõstrakreemiga pavlovad on suurepärane kohvikõrvane. Küpseta beseepõhjad valmis juba eelmisel päeval. Kaunista marjakreemi ja toorjuustuvahuga vahetult enne serveerimist. Kui on rohkem külalisi, valmista beseepesad väiksemad, nii saad neid 15.

8 tk (väiksemaid 15 tk)

• 3 munavalget (L-suurus)
• 1 dl suhkrut
• 1 dl tuhksuhkrut
• 0,5 tl valge veini äädikat
• näpuotsatäis soola

Sõstrakreem:
• 500 g punaseid sõstraid
• 0,5 dl + 1 sl vett
• 100 g võid
• 2 L-suurusega munakollast
• 2 dl suhkrut
• 1 sl maisitärklist

Serveerimiseks:
• 400 ml vahukoort
• 200 g maitsestamata toorjuustu
• 1–2 sl suhkrut
• 2 tl vanillsuhkrut
• värskeid sõstraid

Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks, lisa vähehaaval suhkrud ja jätka samal ajal vahustamist, kuni saad tihke läikiva vahu. Sega hulka veiniäädikas. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta sinna 8–15 kuhjakest (olenevalt sellest, kui palju beseesid küpsetada soovid) ja vormi lusikaga sisse pesad, kuhu oleks hiljem mugav kreemi panna. Küpseta ahjus 120 kraadi juures 1–1,5 tundi või kuni pesad paberi küljest kergelt lahti tulevad. Keera kuumus kinni ja jäta tunniks veel lahtise uksega ahju kuivama.

Keeda kreemi jaoks sõstraid 0,5 dl vees 5–10 minutit, kuni marjad lõhki keevad. Suru keedus läbi sõela ja kalla mahl uude potti. Sulata keedunõus vähesel kuumusel või. Vahusta kausis munad suhkruga, lisa sõelutud sõstrakeedus. Vispelda juurde sulavõi ning 1 sl vees lahustatud maisitärklis. Kuumuta vispliga segades nõrgal kuumusel, kuni kreem pakseneb.

Tõsta nõu kohe külmaveevanni ja sega vispliga aeg-ajalt, kuni kreem on jahtunud. Tõsta kreem kaanega purki ja kasuta kohe või säilita külmkapis.
Serveerides kaunista beseed suhkrutega vahustatud vahukoore ja toorjuustu seguga ning sõstrakreemiga, laota peale ka värskeid marju.

Emad ja tütred