Tomatipasta asemel kasutatakse sellel küpsetisel crème fraîche, mis on prantsuse hapukoorelaadne toode. Juhul kui seda on keeruline leida, kasuta paksemat tavalist maitsestamata jogurtit.

Lisanditena võid kasutada kõiki omale meelepäraseid toiduaineid, kõige tüüpilisemad katted Flammkuchenil on peekon ja karamelliseeritud sibul. Hästi sobivad ka tavaline sink, seened, juust või hoopis õunad, kaneel ja suhkur.

Vaja läheb:

Tainas:

250 ml nisujahu

0,5 tl soola

125 ml vett

2 spl oliiviõli

Kate:

250 ml crème fraîche või Kreeka jogurtit

pisut riivitud muskaatpähklit

100 g peekonit

2 viilutatud sibulat

pisut värskelt jahvatatud musta pipart

Tee nii:

Eelkuumuta ahi 250 kraadini. Sega suures kausis omavahel jahu, sool, vesi ja õli kuni moodustud tainas. Sõtku tainast, kuni see on pehme. Kata kauss köögirätikuga.

Sega omavahel muskaatpähkel ja crème fraîche. Prae peekon poolkrõbedaks ning eemalda sellelt köögipaberiga üleliigne rasv. Tõsta peekon kõrvale ning prae samal pannil peekonirasvas sibulat, kuni see karamelliseerub. Rulli tainas küpsetuspaberil shjupanni suuruseks, määri sellele crème fraîche, riputa sellele peekon ja sibul ning puista värskelt jahvatatud pipart. Küpseta pirukat ahjus 15-20 minutit, kuni see on krõbe ja servad hakkavad tumenema.