Lõunaeineks soojendatud riis võib tekitada tõsiseid terviseprobleeme, kui sa ei tee seda ühte asja
Ehkki valmistatud toidu soojendamine on hädavajalik abinõu, kui elad kiiret elu, võib ülessoojendatud riisi söömine olla tervisele väga ohtlik, kuna võid saada toidumürgituse. Küsimus ei seisne mitte riisi soojendamises, vaid selles, kuidas riisi on säilitatud pärast esimest töötlemist.
Töötlemata riis sisaldab sageli Bacillus cereuse nimelise bakteri eoseid tänu millele võib hõlpsalt tekkida toidumürgitus ning mis säilivad ka kui riisi keeta.
Kui riis on jäetud pärast valmmimist toatemperatuurile seisma, võivad eosed areneda bakteriteks, mis koheselt paljunevad ning toodavad toksiine, mis põhjustavad oksendamist ja kõhulahtisust.
Mida kauem on töödeldud riis jääetud toatemperatuurile, seda tõenäolisem on, et riisi ei ole enam turvaline süüa. Serveeri riis kohe pärast valmistamist ja pane ülejäänud toit külmikusse esimesel võimalusel, ideaalis ühe tunni jooksul. Soojendada võid riisi kõige hiljem kuni päev pärast valmistamist.
Allikas: Delish