KINDEL PEOLAUAHITT | Tarretatud mustasõstrakook


KINDEL PEOLAUAHITT | Tarretatud mustasõstrakook
Jaan Heinmaa

Supermari mustsõstar jääb ka koogis hapukas ja maitsev. Tänu mandli- ja kookosjahule on põhi õhuline ja gluteenivaba, koos mascarpone-mustasõstratäidisega saab see kiirelt kõigi lemmikuks. Kindel peolauahitt!

Kümnele

Põhi:
• 2 muna (L-suurus)
• 1 dl suhkrut
• ¾ dl kookosjahu
• ¾ dl mandlijahu
• 0,5 tl küpsetuspulbrit
• 2 sl kakaojahu
• 0,5 dl hakitud šokolaadi


Täidis:
• 250 g mascarpone’t
• 2 dl vahukoort
• 3 dl püreestatud musti sõstraid
• 1 dl suhkrut
• 6 želatiinilehte
• 2 sl keevat vett


Kate:
• 2,5 dl musti sõstraid
• 1,5 dl lahjendatud sõstra- või
viinamarjamahla
• ¾ dl tarretisesuhkrut

Vahusta munad suhkruga, lisa omavahel segatud kuivained, sh hakitud šokolaad. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ümmarguse 24 cm läbimõõduga ahjuvormi põhja ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Lase jahtuda.
Pane želatiinilehed külma vette likku. Sega omavahel ülejäänud täidiseained. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata keevas veetilgas, lisa täidise hulka ja kalla see vormi jahtunud põhjale. Tõsta tunniks-kaheks külma.
Laota tardunud pinnale sõstrad. Kuumuta mahla koos tarretise­suhkruga, kuni suhkur on sulanud. Lase väheke jahtuda ja tõsta lusikaga sõstardele. Pane taas külma tarduma – vähemalt 3 tunniks kuni üle öö.

Emad ja tütred