Tasakaalustatud toit aitab sul eemal hoida snäkkidest. Valgud püsivad organismis kauem, säilitades täiskõhutunnet pikemalt. Eelista läätsesid, kala, avokaadot.

2. Söö peamiselt taimseid toite

Kui su eesmärk on saada saledamaks, söö 7-9 portsu taimset toitu päevas. Eelista köögivilja, kuid ka väiksem kogus puuvilja sobib. Taimne toit võiks moodustada 75% söödud toidu kogusest.

3. Hoia käepärast tervislikud snäkid

Kui seltskonnas pakutakse küpsiseid, on neist lihtsam loobuda, kui sul on käepärast neile tervislikud asendajad. Toored pähklid, kurgiviilud lahja dipikastmega jne.

4. Vähenda suhkrukogust

Ära keela endale kõike. Lihtsalt vähenda oluliselt söödava suhkru kogust ning aeg-ajalt premeeri end tubli töö eest suhkru vältimisel. Nii on sul kiusatus ja piin väiksem.

5. Kasuta kaneeli

Kaneel mitte ainult ei anna head maitset, vaid aitab ka reguleerida veresuhkru taset, aidates sul kiusatustele paremini vastu panna. Raputa seda näpuotsatäis pudrule, suppidele, smuutidele.

6. Seemned ja pähklid

Uuringud on näidanud, et need, kes söövad hommikusööki, on saledamad kui need, kes ei söö. Raputa oma hommikupudrule pisut seemneid ja pähkleid. Nendes leiduvad valgud, mineraalid ja head rasvad aitavad vastu pidada lõunani ning vähendavad ka südamehaiguste- ning diabeediriski.

7. Joo vett

Juues palju vett, 7-8 klaasi päevas aitab samuti näksimisest loobumisele kaasa. Sageli ei tunne inimene veepuudust ära, vaid peab seda hoopis näljaks. Seetõttu, kui tunned, et tahaksid midagi suhu pista, joo kõigepealt klaas vett ning kui tavalist vett juua enam ei suuda, hoia käepärast värske kurk, sidrun ja piparmünt vee maitsestamiseks.