Toalilled eritavad hapnikku ja aitavad õhust eemaldada kemikaale nagu formaldehüüd jt, mis võivad põhjustada hingamisraskusi, neuroloogilisi probleeme, aga ka vähki, ütleb ta. Ta toob välja 5 väga erilist toataime, mis muudavad siseõhu märksa tervislikumaks ning kuigi nad ei pruugi ravida astmat, võivad aidata märksa kergemalt hingata.

Harilik luuderohi

Luuderohi on äärmiselt mitmekesine toataim, sest teda leidub erinevates värvi- ja kasvuvormides. Taim aitab neutraliseerida õhus leiduvat mürgist formaldehüüdi. Luuderohtu võib kasvatada rippuvana amplis, madalas istutunõus või hoopis erikujulisele toele toetuvana. Taim vajab regulaarset piserdamist, seda eriti talvel.

Bambuspalm

Vähenõudlik toataim, mis peab saama vaid paar tundi otsest päikesevalgust. Kõrvaldab õhust formaldehüüdiühendeid. Kasta regulaarselt.

Tõlvlehik

Muudab sisekliima paremaks, kõrvaldades toksiinid, sealhulgas atsetooni, benseeni, alkoholi jaammoniaaki. Lisaks õhu puhastamisele ka õitseb. Talle meeldib aeg-ajalt duši all käia – nii saavad lehed taas toaõhust toksiine paremini kätte.

Kõrge vitspalm

Toapalm puhastab õhku kemikaalidest, sh ammoniaagist ning on väga vastupidav. Tema eest on lihtne hoolitseda, kuid lehetippe tuleks nende pruuniks muutumisel kärpida. Lehetippude pruunistumine näitab, et taim on õhku puhastanud, sest lehetippudesse kogunevad soolad ja mineraalid.

Kummi-viigipuu

Vähenõudlik taim, miseemaldab õhust kahjulikke formaldehüüdiühendeid. Vaata ka Bensoe viigipuu.

Allikas: aianduskeskus Hortes