Koerad on nagu tolmuimejad. Kui midagi pudeneb põrandale, lippab koer kohe kohale ja  limpsib selle puhtaks. Hoiad kokku aega ja energiat.

Koer on parim tervisespordikaaslane

Jalutamine, jooksmine ja isegi jalgrattasõit on palju lõbusamad, kui sul on kaaslane. Koertel on vaja trenni sama palju kui inimestel. Samuti võid koeraga jalutades saada uusi sõpru – samasuguseid koerahuvilisi nagu sa ise.

Koeravõtt on hea treening lastega toime tulemiseks

Enna kui otsustate lapsi saada, võiksite võtta koera. Koera eest hoolitsemine aitab välja selgitada, millised oleksite vanematena. Kas olete valmis minema kompromissidele ja ohvriteks, et koera eest hoolitseda? Kes läheb koeraga välja täna hilisõhtul? Või varahommikul? Kes toob poest koeratoidu? Kõik need ülesanded tunduvad lihtsad, kuid hoolitsedes üheskoos, et koer oleks terve ja rõõmus on hea praktika enne beebi saamist.

Koer loob turvatunnet

Koer võib toimida ka turvasüsteemina – neil on oma territooriumi ja karja kaitsmine veres. Võõrad inimesed ja hääled panevad tööle koera alarmsüsteemi ning võõras ei pääse tuppa ilma, et koer häält ei teeks.

Koer on sulle tingimusteta truu

Koerast saab koheselt lojaalne pereliige. Ta püüab istuda su sülle ja pugeda koguni su voodisse – koer ei lakka kunagi sulle rõõmu valmistamast. Koer on kaaslane, kellele võid alati toetuda.

Allikas: Animalkind.org