Küsimus 2: Tere! Olen juba viiekümnele lähenev naine, kuid armastan endiselt riietel pitse, satse, kaunistusi. Vahel kõhklen, kas see on ehk rohkem noorte pärusmaa. Kas on üldse mingeid vanusepiiranguid moes? Piret.

Vastab Eesti Naise moetoimetaja Anne Metsis: 
Ehkki valimatult üle keha laiali pillutatud tikandite aeg on ümber saanud, näeb kivide ja pärlitega kaunistusi nii toppidel kui ka villastel kampsunitel. Reegel on: üks asi korraga ja kogu täiega. Kaunistus ei piirdu üksiku nunnu lilleõiega, vaid poolt rinnaesist, õlgu või kogu kampsunit täitva kiviklibust kujundiga. Monotoonse pükskostüümi juures mõjub nii kaunistatud pullover ergutavalt ja karvase jaki alt vilkuva tuunikakleidi “kalliskivid” toovad sügispäevadesse vajalikku sära. Kui juba kivikestesse on investeeritud, võib mõne lagedama (ja soodsamalt saadud) riide peal ise oma näppudele tööd anda.

Musta ja valget pitsi on talvistes viktoriaanlikes tegumoodides ohtralt, satse pisut tagasihoidlikumalt. Vanus ei sunni oma lemmikstiilist loobuma, küsimus on tegumoe ja pitsi puhul alusriiete valikus. Tihti on just pitsist varrukad ja dekoltee daamile liigse alastuse varjamise mooduseks. Kui pitsi romantilisus hingele ei sobi, võib mõelda selle ägedama ja modernsema vormi, augustatud kanga valikule. Pitsi ja satsimöllu liig magusaks pööramisest päästab, kui kanda neid tuttavate tavaliste riietega – klassikalise mantli, viigipükste, nahkjakiga.