1. Tagasihoidlik meigipõhi.

Kõige olulisem on leida oma nahatüübiga sobiv jumestuskreem. Väldi paksu konsistentsiga meigikreeme, aga ka nahaga ülearu sarnanevat, ühtesulavat tooni. Õige, õhuke meigipõhi sobib ka vistrike katmiseks. Jumestuskreemi alla peaks tingimata kandma niisutavat päevakreemi – kui nahk on kuiv, imeb see meigikreemi armutult endasse. Niisutatud pale on elastne, ning meigikreemi on siis sujuv peale kanda.

Enne nahale määrimist tasub jumestuskreemi hetk sõrmede vahel soojendada. Mõistagi võib meiki palele kanda ka pintsli või svammikesega, kuid reeglina tuleb lõpptulemust veel sõrmedega kohendada. Pea meeles, et vaid probleemsetele kohtadele tasub jumestuskreemi teise kihina kanda – mujale piisab vaid ühest kihist! Kui su nahk on heas seisus, vistrike ja ebatasasusteta, ei pruugi jumestuskreemi üle kogu näo kandagi. Sel puhul tupsuta meigikreemi õrnalt vaid punetavatesse kohtadesse nagu ninaküljed. Võid jumestuskreemi asemel kasutada ka toonivat päevakreemi.

2. Silmaalused peida vaevumärgatavalt.

Kui peeglist vaatab vastu tumedate silmaalustega pandakaru, tahaks peitekreemi mõistagi ohtralt kasutada. Kuid ettevaatust, liiga paks kiht peitekreemi võib koguneda peenikestesse joontesse! Hästi katab murekohad ära ka õhuke kiht peitekreemi. Parim on siingi kerge tekstuuriga, vedel peitekreem. Virsikukarva peitekreem varjab sinakaid silmaaluseid, vistrikele sobib nahatooni peitekreem. Valgust peegeldavat peitepulka ei maksa määrida kogu silmaümbruspiirkonnale, vaid kõige kriitilisematele varjudele!

3. Värske silmameik kirgastab pilku.

Jumestuse kuldreegel ütleb, et kui teha silmatorkav silmameik, peaksid huuled olema nude-tooni. Soovides silmi rõhutada, eelista süsimusta asemel pigem pehmet pruuni ja hallikaid toone. Et lauvärv maha ei pudiseks ega joonekestesse-kurrukestesse ei koguneks, kasuta lauvärvi aluskreemi ehk primer'it. Ripsmetušši kanna ripsmetele maksimaalselt kaks kihti, vastasel juhul kipuvad ripsmed värvist „tükki“ jääma. Võid kosmeetikalettidelt otsida ka spetsiaalset, ripsmeid eraldavat tušši, mis jätab need kohevaks, ent ei mõju ülepakutult.

4. Loomulikud kulmud!

Kulmujoon muudab pilgu ilmekaks ja viimistleb meigi. Hoidu kulmukarvade kitkumist liiga kitsaks! Vajadusel kärbi pisut kitsamaks vaid kulmude välisnurka. Liiga kõrgele, aga ka madalale joonistatud kulmud võivad jätta vihase või ehmunud ilme. Kauneim on loomulik joon – ja seda ka värvitooni tumeduse osas. Kulmutooni poes valides võivad need esmalt ehk liiga heledana tunduda, kuid näol jääb toon alati tumedam. Blondidele sobib paremini toon „ash blonde,“ mis ei jäta kulmukaart ülearu „karjuvaks.“

5. Kaunis nahk kumab.

Nii mõnigi unistab täielikult matist nahast, kuid õigetest kohtadest kumav nägu on kõige kaunim. Kasuta highlighter'it läbimõeldult, et lõpptulemus ei oleks liialt läikiv. Helestit ei maksa segada jumestuskreemi sisse, vaid esmalt tuleks nahale kanda jumestuskreem, ning seejärel särapuuder või -pulk, millega rõhutada põsesarnasid, kulmuluud, „kolmanda silma“ piirkonda ja ülahuule kontuuri. Üldiselt leidub kaht tooni highlighter'eid – jahedat roosat ja kullakarva. Vali toon aastaajale või nahatoonile vastavalt.

6. Panusta põsepunale!

Kuni viimase ajani oli kontuurimine jumestuse a ja o. Paraku ei omandanud mitte igaüks kontuurimise keerukat kunsti ning lõpptulemuseks olid liiga sünged varjud palel, iseäranis kui kasutati liiga tumedaid toone. Nüüd soovitavad meigikunstnikud panustada pigem põsepunale, mis jätab värske ja tervisest pakatava ilme ning viimistleb meigi. Kui rõhutad silmi, vali põsepunaks virsikuvärvi toon. Heledat ja vaevumärgatavat meiki elustab säravroosa. Alati on turvaliseks valikuks kreemjas põsepuna. Kui kasutad puudri tüüpi põsepuna, lase jumestuskreemil enne põsepuna palele kandmist korralikult kuivada.

7. Tagasihoidlikud või särtsakad huuled?

Valides olulisemaks huuled, võib kogu ülejäänud meik napiks jääda. (Proovi teinekord ripsmetušš sootuks ära jätta!) Aeg-ajalt võiks huuli koorida mee või suhkruga, misjärel jääb huulevärv ühtlasemalt püsima. Nude-meigiga sobib särtsakas huulepulk! Klassikaline punane mõjub alati efektselt, kuid trendikad on ka fuksia- ja ploomitoonid. Mängi läigetega – ja avastad, kui erineva ilme võib saada huuleläike abil, või siis hoopis täismati huulepulgaga. Elegantselt lohaka lõpptulemuse saad värvi kergelt huultele tupsutades, kuid võid kasutada ka hoolikalt välja joonistatud huulemeiki, raamides huuled täpselt pliiatsiga. Huultele võib kanda koguni kaht tooni värvi – tumedamat välisnurka ning heledamat huulte keskele. Värvidega vallatleda on vahva!