1.  Kosmeetikute ja meigikunstnike soovitusel tasub nahale kanda esmalt nahahooldustooted nagu seerum ja päevakreem.

2.  Seejärel on järg päikesekaitsekreemi käes.

3.  Kui viimane on imendunud, lisa jumestuskreem.

4.  Kõige lõpuks kanna palele puuder.  

Kõige selle juures tasub olla tähelepanelik, kuna päikesekreemi peale kantav meik võib hakata nahal „rullima“ tänu päikesekreemis sisalduvatele kaitsefaktoritele. Seetõttu võiks jumestuskreemi palele kanda meigikäsna või -pintsliga, õrnalt tupsutades.  

Tingimata tasub silmas pidada, et päikesekaitsekreemi ei kantaks meigikreemi peale – sel juhul võib lõpptulemus ebapuhas või koguni määrdunud tunduda. Teinekord tasub päikesekreemi asemel kasutada kõrge kaitsefaktoriga toonivat päevakreemi või jumestuskreemi, mida päeva jooksul võib värskendada.

Praegusajal leidub kosmeetikalettidel ohtralt valikuid toodetest (jumestuskreemid, päevakreemid, BB-kreemid, puudrid), milles sisaldub päikesekaitse. Hea on teada, et teatava päikesekaitse annab koguni selline meigikreem, mille pakendil SPF-faktorit otseselt märgitud ei ole. Vahelduseks võib kasutada spreipudelis päikesekaitset, mida tohib piserdada ettevaatlikult ka meigi peale, samal ajal silmaümbruspiirkonda vältides.  

Suvemeigi puhul tasub teada, et vähem on rohkem! Hoiduda tuleks matipõhjalistest ja rammusa tekstuuriga meigikreemidest, mis päikesevalguses „krohvitud“ mulje võivad jätta, ning liialt läikima kipuvad. Kerge tunde nahale jätavad toonivad päevakreemid ning veepõhised jumestuskreemid. Suvel tasub kasutada võimalikult õhukest meiki ning jätta viimistluspuuder ära.

Ka BB-kreem, mida sõrmedega nahale kanda, on valikuvõimaluseks. Põsepuna võiks valida kreemja, mitte puudrilise, kuna esimene jääb nahale ühtlasemalt ning paneb naha kergelt õhetama. Värske ilme annavad loomulikud kulmud, sooja veega eemaldatav ripsmetušš ning kerge huulevärv (ilma huulekontuure tõmbamata).