Kuna osade meigitoodete kasutusaeg on üsnagi lühike, on kallimad valikud eeskätt suve hakul tarbetud. Näiteks ripsmetušš kipub kuivama paari-kolme kuuga isegi juhul, kui seda iga päev ei kasuta. Kulukat kosmeetikat on ehk kahju ära visata, olgugi see juba vanaks läinud. Riknenud meigiarsenali kasutamine võib ent omakorda uue ostmisest kõvasti kulukamaks osutuda, sest tekkinud nahaärritused või põletikud nõuavad pärast põhjalikku ravi.

Millist kosmeetikat tasub osta supermarketist?

- BB-kreemid.

Kevadsuvise jumestuse möödapääsmatuks ilurelvaks on BB-kreemid, mis täidavad nii nahahooldus- kui meigitoote ülesandeid. Ühest tuubist saab korraga ühtlase jume, niisutatud naha ja päikesekaitse, ning kindlasti on üks kreemituub soodsam mitmest erinevast.

- päikesepuuder.

Kauni sära saab palele ka päikesepuudri abil. Kerge päevitunud jume saavutamiseks piisab, kui kanda väike kogus päikesepuudrit otsmikule, lõuale ja ninale ning hajutada hoolikalt. Puudrit võib tupsutada ka õlgadele ja rangluupiirkonnale.

- lauvärvid.

Särtsakate lauvärvidega õnnestub looduse antud silmavärvi paremini esile tuua – peamine on mitte kasutada loomuliku silmavärviga täpselt sama tooni lauvärvi.

- küünelakk.

Kevadiselt värvikamaid rõivaid võiks täiendada neoonroosa maniküüriga ning peagi rihmikutest välja vaatavaid varbaid türkiissinise pediküüriga. - niisutav päevakreem. Kes soovib maksta vaid kreemipurgi sisu, mitte kullatud logo või disainitud karbikese eest, võib ostud südamerahuga hüpermarketis teha. Olulisimaks kevadsuviseks ilurutiiniks on küllap näonaha niisutamine ning marketikosmeetika ridadest leiab häid niisutuskreeme piisavalt.

- näopuhastus ja kehakreem.

Kohati tundub tarbetu priisata ilutoodetele, mida esteks kulub liitrite viisi ning mis nagunii näolt minema uhutakse. Seetõttu vali südamerahuga vähemasti meigieemaldusvahend ja kehakreem samast poest, kust ostad oma igapäevase leiva ja kassitoidu.

- juuksehooldusvahendid.

Supermarketi šampooniriiulil pakutav võtab silme eest kirjuks ka kogenumal kosmeetikagurul. Ometi edestavad marketites müüdavad laiatarbešampoonid nii mõndagi professionaalset pesuvahendit, peamine on uurida toodete koostisosi etikettidel. Šampooni, palsami ja soengutoodete puhul ei pruugi valet valikut paaniliselt peljata, küll aga tasuks hoolikas olla juuksevärvide puhul.