Kullafondi kuuluv jumestusnipp on valida näole üks pilkupüüdev element – näiteks tume silmameik või särtsakas huulevärv. Kui ülejäänud jumestus jätta sealjuures tagasihoidlikuks, väldid ülepakutud, „rämedalt karjuva“ meigi muljet. Kuna lisaks silmadele ja huultele on näol kolmaski oluline osa – põsed, tasub meeles pidada nelja toimivat kooslust huulepulga ja põsepuna vahel:

1. Kärtspunane ja aprikoos.

Kirkalt punane huulevärv on mõistagi puhas klassika! Oranži alatooniga punase huulepulga paariliseks passib oranžikas, kuid pehmetooniline aprikoos, mis sulandub loomuliku nahatooniga ja jätab värske ilme.

2. Fuksia ja puudriroosa.

Fuksia ja roosa eri nüansid mõjuvat huultel värskelt, ning põsepunaks sobiks sel puhul jahedam roosa – nõnda harmoneeruvad värvid omavahel.

3. Lilla ja virsik.

Lillad ja teised tumedad huulepulgad on juba iseenesest niivõrd silmatorkavad, et põsepuna peaks olema võimalikult neutraalne. Hele virsikutoon loob palele õrnalt sooja kuma, paistmata sealjuures ülearu silma, nõndaks on see kindel kombinatsioon mistahes huulevärvi puhul.

4. Rubiinpunane ja bordoo.

Kui tahta olla huulevärvi ja põsepuna sobivuses täiesti kindel, võib tupsutada huulepuna õrnalt ka põsesarnadele. Sõrmed on siinjuures hajutamiseks parimad abivahendid! Samal moel leiab paarilise veinipunasele huulevärvile – kui huultel on rubiinpunane, sobib põskedele toonilt pisut heledam bordoopunane.