Kuna kohalikud väljaanded on Marilynist päris palju kirjutanud, siis vaatame täna pigem tema kõrval figureerinud noormehe poole. Selgeltnägija Aleksander Šeps on Venemaal staar.

Samara staar

Aleksander sündis 26. novembril 1986 Volga-äärses miljonilinnas Samaras. Erinevalt nii mõnestki teisest maagist või selgeltnägijast on tema oma nimele truuks jäänud ka uue karjääri ajal. Ta oli neljas pere viiest lapsest ja ema on hiljem ajakirjanikele rääkinud, et kui tavaliselt on vastsündinud punased nagu ülepõletatud telliskivid, siis Saša oli pärast sündimist täiesti valge nahaga. Kohe tuleb ära mainida, et ema Ljudmilla Šeps on Saratovis tuntud selgeltnägija ja imearst, spiritist ja kaardimoor. Seega pole midagi imestada, kui ta räägib pressile, missugune teistmoodi laps oli Aleksander ja kuidas ta juba lapsena teistest erines. Ja kuidas tema kui ema, kes ju ka omajagu eriline, sai kohe aru, et sellel lapsel peavad olema erilised võimed. Juba lapsena olevat ta kellegi nähtamatuga suhelnud ja 13-aastasena lõplikult mõistnud, et näeb neid, keda keegi teine ei näe. „Talle on antud võime suhelda surnutega,“ ütleb Saša ema.

„Talle on antud võime suhelda surnutega,“ ütleb Saša ema.

Isa Oleg Šeps tegutseb kohalikus surnuaias laia profiiliga töömehena, vastutab nii elektri, veevarustuse kui kõige muu eest. Tema on kaamerasse kinnitanud, et pole surnute vaime kordagi näinud. Naise ja poja harrastustesse suhtub ta leebe ükskõiksusega. „Surnuid pole vaja karta, elavaid tuleb karta,“ ütles Oleg Šeps.

Aleksander õppis veel koolis, kui suri talle väga lähedane inimene – vanaema. Pärast kooli oli poiss tihti just vanaema poole läinud. Väidetavalt olevat ta vanaema surma ette näinud. Kui vanainimene on 87-aastane ja üsna haige, siis seda muidugi mingiks vapustavaks selgeltnägemise juhtumiks ei saa pidada. Kuid matustel võttis poiss vanaema sõrmest sõrmuse, mida kannab tänase päevani. See siduvat teda sellest ilmast lahkunud armastatud vanaemaga.
Tema elule ja karjäärile tagasi vaadates tundub, et ta on alati tahtnud saada kuulsaks. Pärast kooli lõppu astus ta Saratovi teatriinstituuti, kuid ei viitsinud õppida ja visati sealt välja. Kuid nii palju tal ikkagi annet on, et hiljem mängis ta kaasa mitmes kohalikus teatritrupis, näiteks teatris Molot. Siis proovis ta hakata lauljaks, esines ka kohalikes diskoteekides, kuid tulemused jäid tagasihoidlikuks. Samuti proovis ta kätt telesaadete stsenaristina, kuid polnud sellegagi õnne. Paaris venekeelses biograafias ongi tema tegutsemisalaks märgitud „ekstrasenss, showmees“.

Ja siis läks selgeltnägemiseks

„Selgeltnägijate tuleproovi“ proovivõtetele jäi Aleksander hiljaks, aga lubati siiski kaamera ette proovima. Ja jäeti esialgsest valikust välja. Kuid Šeps läks ikkagi esimesel võttepäeval kohale ja suutis produtsente veenda, et ta on õige tegelane sellesse saatesarja. Vene „Selgeltnägijate tuleproovi“ 14. hooajal sai temast algusest peale üks põhitegijaid, kes oskas publiku tähelepanu endale tõmmata. Samal hooajal esines esimest korda sarjas ka Marilyn Kerro. Nad olid kibedad konkurendid kuni lõpuni ja just nende kahe vahel tekkis tundeintriig – lõpuni jäi lahtiseks, kuivõrd neist sai paar. Viimases saates, mille lõpuks valis publik esikohale Aleksander Šepsi ja teisele Marilyn Kerro, kinkis Aleksander Marilynile karbikese, mida naine keeldus kaamerate ees avamast. Kas tõesti kihlasõrmused? Selliste televaatajat erutavate intriigide ülespuhumine on produktsioonimeeskonna töö ja leib.
Igal juhul sai Aleksandrist ja Marilynist paar, kes hakkasid koos elama, töötama ja esinema. Ajakirjanduses on räägitud küll kihlusest, küll salajasest abielust. Mõlema koduleheküljel leidub igasuguseid ühiseid pilte ja vihjeid.

Marylin on rääkinud TNT erisaates, et kaotas süütuse just Aleksander Šepsile. “Mul ei olnud meestega kogemusi ja siis tuli kõik korraga – tulepoov ja esimene mees,” rääkis Kerro, vastates intervjuuküsimusele selle kohta, kuidas saade ta eraelu mõjutas. Imestunud intervjueerija asus kohe täpsustama: kas Kerro tahab öelda, et Šeps oli ta esimene mees? “Esimene, kõige esimene mees,” kinnitas Kerro.

Eelmise aasta lõpupoole, kui „Selgeltnägijate tuleproov“ Venemaa telekanalis TNT täie auruga publikut hullutas, rääkisid noored kaamerate ees, et läksid vahepeal lahku, aga nüüd on jälle teineteist leidnud. Viimases saates, kus Marilyn kolmandat korda teiseks jäi, oli kohal ka Aleksander.

“Ma ei kahetse, et ma siia tulin. Ma ise tean, miks ma seda tegin. Ma võitsin iseennast,” sõnas Kerro pärast “Selgeltnägijate tuleproovi” 17. hooaja võitja väljakuulutamist. Naiselt uuriti, kas tal on plaanis võistlustulle astuda ka neljandal korral, ent Kerro raputas selle peale pead. Samas teatas aga Aleksander Šeps, et üks kord läheb ta veel! Küll selgeltnägija juba teab.

Marilyn ja Aleksander saates "Juurdlust viivad läbi sensitiivid". Stoppkaader: TV3.

Marilyn ja Aleksander

Selgeltnägemine, ennustamine, nõidumine ja soolapuhumine on läbi inimkonna ajaloo olnud priske bisnis, teaduse ega tehnoloogia areng ei muuda seda.

Marilyn Kerro kurtis, et pärast lahkuminekut Aleksandrist on tema elu Moskvas kujunenud väga üksildaseks.

2017. aasta jaanuaris saatis kanal TNT ekraanidele „Selgeltnägijate tuleproovi“ erisaate, kus räägiti pikalt Marilyn Kerroga. Näidati tema Moskva korterit ja küsiti muidugi suhete kohta Aleksander Šepsiga. Kerro kurtis, et pärast lahkuminekut Aleksandrist on tema elu Moskvas kujunenud väga üksildaseks. Nad küll kohtusid sarja lõpus lausa kaamerate ees, pajatasid emotsionaalselt armastusest, aga Marilyni sõnul uuesti kokku pole kolinud. Kahel sensitiivil on raske suhtes olla, kurtsid mõlemad. Kerro on kaamerate ees rääkinud ka enesetapukatsest, mille põhjuseks just üksindus. Samas avas Kerro Moskvas oma keskuse, seega äri poole pealt läheb kõik ju hästi. Teisalt kuulutas, et lahkub peatselt Venemaalt. Selgeltnägijatel, nagu ka poliitikutel kuulub hämamine ameti juurede.

Aleksander pole viimasel ajal Marilynist enam rääkinud. Kuigi ta kinnitab, et kõik konsultatsioonid ja tulevikunägemused annab ta edasi vaid üksikisikule endale, on ta siiski ennustanud aastaks 2017 suurejoonelisi kriise, millest erinevad maad tulevad erinevalt välja ja tulemas on ka suuri looduskatastroofe. Ka Venemaa elanikele ja ümberkaudsetele ennustab ta käesolevaks aastaks raskeid aegu.