Põhja-Eesti Regionaalhaiglast koju jäi ka PERH-i grand old man'iks tituleeritud mehe operatsiooniõest kaasa Elle (62), kes on terve nende 39-aastase abielu töötanud mehega samas haiglas - Pärnus, Hiiul ja Mustamäel - ning osalenud ka paljudel tema lõikustel.

„Teate, see uus operatsioonisaal on nagu kosmoselaev, kus räägid ekraanide ja masinatega ... Aga kes siis õhtul Antsuga jaksab vestelda, kui ma päev läbi olen operatsioonisaalis püsti seisnud," arutleb särtsakas Elle. Tema üks suurimaid rolle on olla abikaasa. Antsuga kahepeale kokku on neil neli last ja kaheksa lapselast. Ja kui nad laupäeval koos saunalaval istuvad, siis ütleb Ants: „Kas mäletad, see lõikus ..."

Legendaarset kirurgi Ants Vaari on kirjeldatud kui erakordselt tagasihoidlikku meest, kes palju ei räägi, kuid on südamlik inimene ja tähelepanuväärsest vanusest hoolimata opereerinud kui noor jumal. Puhtalt viisakusest - ja ka arstieetika tõttu - ei maini ta kuulsaid patsiente, kellele tema skalpell on eluaastaid juurde andnud. Aga neid on olnud palju.