Näitlejanna eraelu oli äärmiselt tormiline ja tänu sellele pälvis ta hüüdnime Poola Tuldpurskav Mägi. Abielu krahv Eugeniusz Dambskiga tegi Polast krahvinna ja sellele järgnenud abielu Gruusia päritolu vürsti Serge Mdivaniga vürstinna. Suurt tähelepanu äratasid tema armuafäärid kinolegendide Charlie Chaplini ja Rudolph Valentinoga. Millal iganes ta ka publiku ette ilmus, oli ta täis riputatud teemante ja pärlitega prosse miljoneid maksvast juveelikogust, mille oli omandanud Hohenzollernite ja Habsburgide dünastiate pärijatelt.

Poola, jidiši, saksa, inglise ja prantsuse keelt valdaval daamil oli ka üks väike kapriis - nimelt armastas ta väga viskit, mida tarbis hommikust õhtuni! See oli talle kui igapäevane leib, millest ei suutnud kuidagi loobuda. Kuid mitte kordagi ei nähtud teda võtteplatsil vindise või joobnuna.

  

Läbi raskuste tähtede poole

Ka näitlejatari enda elu oli seiklusrikas nagu film: vaesuses veedetud lapsepõlv, kirglikud romaanid, uhked pulmapeod, ülemaailmne kuulsus ... Kuid nagu kõik teisedki kuulsused, ilustas ka tema oma minevikku, ühte-teist varjates ja vahel ka valetades.

Filmitähe tegelik nimi oli Barbara Apolonia Chalupiec. Kõlava nime Pola Negri võttis ta endale kohe karjääri alguses ‒ Pola oli lühend nimest Apolonia ja Negri tema lemmikpoetessi Ada Negri järgi. „Ma olin oma vanemate kolmas laps, sündides Uue Sajandi künnisel - 31. detsembril 1899. aastal. Oma nime Apolonia sain ma isapoolse vanaema järgi. Minu hapra tervise ja ilmselt ka selle pärast, et kolmest lapsest jäin elama ainult mina, hoiti ja armastati mind väga," kirjeldab Pola Negri oma memuaaride alguses. Näitlejanna biograaf Marius Kotowski väidab, et arhiividokumentide järgi on filmidiiva sünnidaatum hoopis 3. jaanuar 1897. aastal, seega ligi kolm aastat varem. See tähendab, et valetama hakkas Pola juba memuaaride esimestest sõnadest. Aga kes näitlejannadest ei tahaks end siis nooremaks teha? Ning mõelda endale välja värvikas elulugu, oli 1920. aastatel Hollywoodis vägagi moes.

Nii näiteks rääkis Pola Negri üks rivaale kinolinal Theda Bara, et sündis Sahara kõrbes ning et tema isa oli itaallane ja ema prantslanna. Tegelikkuses oli Theda Bara juudist juurdelõikaja Bernard Goodmani tütar, kes nägi ilmavalgust hoopiski Cincinnati eeslinnas.