Vahest on sellest tänapäeval raske aru saada, sest praegu võib kõiki saateid vaadata kordusest igaühele sobival ajal. Ent tol kaugel ajal oli “Horoskoop” eetris laupäeva õhtul, siis veel mingil päevasel ajal korduses, ja seejärel kasutati “Horoskoobi” videolinti järgmise saate salvestamiseks. Selle asja nimi oli defitsiit! Praeguseks on säilinud vaid üks 21 minuti pikkune kehva kvaliteediga amatöör­lindistus. Kokku jooksis ülimenukas muusikasaade ETVs viis aastat – 1968–1973.

“Horoskoop” jaotas meie levimuusika ajaloo kaheks: selle sarjaga astusime suure sammu euroo­palikuma ellusuhtumise poole. Kui enne “Horoskoopi” olid Artur Rinne, Heli Lääts, Kalmer Tennosaar ja Eesti Raadio naisansambel, siis “Horoskoop” tõi vaatajate ette Jaak Joala, Tõnis Mägi, Els Himma, Marju Kuudi, Heidy Tamme, Uno Loobi, Kalju Terasmaa ja paljud teised. Muidugi ka Helgi Sallo, kes oli selleks ajaks teinud küll juba kuulsaid rolle Estonias, kuid üldrahvaliku armastuse pälvis ta siiski “Horoskoobiga”.

Muide, Ivo Linna teekond tuntuseni ei alanud sealt, vaid hoopis skandaalsest noortesaatest “Kanal 13”. “Horoskoobis” esitas Linna vaid ühe laulu, mitte just kõige seksikama “Zuleika Hanumi”. Ega ta seda eriti põdenud ka, sest tema pidas rollingutest ja rokist, “Horoskoop” oli tema jaoks vaid lame estraad! 

Eesti aegade kuulsaimast telesaatest loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid