Holistika Instituut sai alguse Taanis, perioodil kui üks elumuutev otsus võttis Marina jaoks teise kuju. "Ma olen alati olnud otsija ning Taanis sain teada, et on olemas teisigi samasuguseid käega mittekatsutavat sügavust uurivaid psühholooge, kes huvitavad nähtused, mis akadeemilise psühholoogia raamesse ei mahu. Minu kliinilise psühholoogi haridus jätkus algselt sisemaailma rännakuid tudeerides, aga edasi õppisin sealt ise. See periood avas mulle uued võimalused,“ meenutab Marina.

“Aastas on 2 päeva, millega ei ole mitte midagi teha. Üks on eile ja teine on homme. Meie eluvägi asub olevikus ja selles elus, mida me praegusel hetkel elame,“ ütleb terapeut.
“Olevikus elamise oskus on tähtis. Teine on positiivne meelelaad. Kui inimene ootab halba, siis ta ka seda loob enda ümber. Kui mul on hirm, siis ma loon olukordi, kus on veel rohkem hirmu. Öeldakse, hirmul on suured silmad. Kui suhtumine on positiivne, siis ma loon ka positiivseid olukordi enda ümber,“ võtab Marina kokku olulised elutõed.

„Töö terapeudina viib mind kokku sisemiselt väga katkiste inimestega. See katkine olek saab alguse lapsepõlvest ning need ei ole alati lihtsad teemad, millega me lapsena kokku oleme puutunud. Selliste läbielamiste eitamine on tavaline. Ennast ja oma lapsepõlve saab aga ise tervendada, ükskõik kui raske see siis oli. Päris tervenemine tuleb siis, kui inimene suudab näha mündi teist külge. Kui mõistame, et need kannatused on meid treeninud selleks, kelleks me oleme saanud,“ räägib Marina oma kogemustest.

Kuula podcasti Marinaga, kus juttu tuleb tema sisemaailma rännakutest ja eluraskustest. Iga teekond on samm millegi suurema suunas, oska vaid tänulikult võtta vastu, mida elu sulle pakub. Tunne õnne oleviku rõõmudest. Head kuulamist!

Jaga
Kommentaarid