"Koolitamine on valdkond, millesse ma usun. Maailm on nii suures muutuses ja ilma pideva täiendõppeta enam ei saa. Olen vestleja tüüpi koolitaja ning ükski edu ei ole kopeeritav. Me oleme inimestena erinevad ja oma tugevused tuleb enda jaoks tööle panna," ütleb Jaana. "Coach’i ülesanne on professionaalsete suunavate küsimustega aidata inimesel enda seest ise vastused leida. Selle edukus sõltub sellest, millises eluetapis juhendatav inimene on."

Jana kinnitab, et inimene ise ennast coach'ida ei saa, sest coach pole terapeut ega sõber, vaid keegi, kes aitab inimese praegusest hetkest edasi leidmaks elus uus suund. Ta vaatab abisaajat kõrvalseisja ausa pilguga.

„Kõike ei saa elus ette planeerida ka, teatud osa meie õnnest sõltub vedamisest, õnnelikust juhusest,“ selgitab Jana. Suhetes peab ta oluliseks seda, et harmoonilised lähisuhted hoiavad meid õnneliku ja tervena. Elus tuleb ennast ümbritseda samu väärtusi hindavate inimestega. Tuleb hoida suhteid inimestega, kellega me hästi klapime," võtab Jana kokku oma elufilosoofia.
"Tugevus on see, kui julgeme näidata oma nõrkust. Hea koostöö aluseks on enda tugevuste tundmine, kuid oluline on nõrku kohti mitte peita," lisab coach.

Kuula podcastist Jana õpetussõnu, kuidas hoida oma elu tasakaalus ning keskenduda elus olulisele.

Jaga
Kommentaarid