Eesti kõigi aegade populaarseim meelelahutussaade „Horoskoop” on igati väärt, et pühkida sellelt  poole sajandi tolm ja lasta sel särada endises hiilguses. Sest see polnud lihtsalt üks lauluvõistlus, mis naelutas ekraanide ette kõik eestlased, vaid see muutis ka meie maailmapilti ja ellusuhtumist. „Horoskoop” lõikas nõukogude aja pooleks – aeg enne ja pärast seda.

Too mälestusväärne saade läks eetrisse otse, seepärast pole pildiliselt alles rohkem kui üks või kaks laulu, mis häda sunnil filmilindile võeti. Lindistatud laulud on õnneks suures osas olemas ning neid võib ikka ja jälle raadiost kuulda. Ka kolmest põhitegijast on tänaseks jäänud vaid mälestus. Esimesena kõndis 1991. aastal üle vikerkaare saatejuht Andres Vihalem, toimetaja Kustas Kikerpuu järgnes talle 2008. aastal ja viimasena triost lahkus saate režissöör Elmo Lööve.

Ent kui üldse „Horoskoobist” rääkida, siis kõige tähtsam isik on kahtlemata Kikerpuu. Tema oli see, kes tegi kogu sisulise töö: valis välja laulud, mille oli enamasti näpanud Soome, aga ka teistest välisraadiojaamadest; kirjutas neile eestikeelsed sõnad ja tegi ansambliseaded; valis välja lauljad, kellele need laulud tema meelest kõige paremini sobisid; mängis ise saateansamblis kaasa ja muidugi lõi saate jaoks ka päris uusi laule, kirjutades tavaliselt ise nii muusika kui ka sõnad. 

Loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid