Järjekordses ajakirja Eesti Naine podcast’is „Vaimse tervise heaks“ räägivad psühholoog Rita Rätsepp ja sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo riigi rollist elanike sotsiaalses kaitses. Vaimse tervise jaoks on oluline komponent tunda ennast turvaliselt ehk tunda end kaitstuna. Riigi üks rolle on inimestele selle turvatunde andmine. Kust kohast saaks inimene abi küsida, sest info siiski ilmselt ei liigu päris nii, et jõuaks kõikide abivajajateni?

Inimeste aitamine on nii riigi kui igaühe kohustus, aga me ei tohiks jääda ootama, et keegi tuleks ja aitaks meid, vaid eelkõige peame ennast ise aitama. Samas vajab inimene tuge ja kindlust. Inimeste valmisolek abi küsida ja otsida on väga erinev.

Signe räägib oma isiklikust kogemusest depressiooniga. Kuidas tema toime tuli ja millest ta abi sai? Samuti räägib ta lapsevanemaks olemisest ja selle rolli tähtsusest lapse täiskasvanuea harjumuste kujunemisel ja üldises toimetulekus. Paljud tänase päeva terviseprobleemid on elustiilist tulenevad. Saates räägitakse ka, mida iga inimene saaks ise teha, et tema vaimne tervis oleks parem.

1x
00:00