Päikese eest varju


Kuna ilmadega on tavaliselt vähe valikuid – kas päikest on liiga palju või sajab hoopis vihma –, on kasulik hankida mõned katusealused. Kui koduaias katusealust terrassi ei ole või on see mitmekümnele pidulisele liiga väikene, tasub juurde hankida või rentida mõned lihtsalt teisaldatavad peotelgid, varjualused või päikese­varjud. Müügil on ka nn päikesepurjed, mida saab mugavalt puude vahele katuseks tõmmata. Isegi siis, kui ilmateade vihmasabinat ei luba, võiks varjualuseid olla nii palju, et nende alla mahuks kogu pakutav söögikraam ja vilusaid istumiskohti jaguks enamikule külalistele.

Mööbel toast õue


Järgmiseks tuleks lahendada istumiskohtade ja laudade küsimus. Paarikümnele pidulisele ei pruugi kellelgi õuemööblit jaguda, kuid kui ilmataat taevakraane ei ava, saad eriti efektse õueala, kui toamööbli – isegi elutoa pehme mööbli! – peo ajaks õue tassid ja neist aiamurule väikesed “toad” kujundad. Niisamuti sobivad istumiskohtadeks – vähemalt nooremale rahvale – murule laotatud vaibad ja padjad.

Selliste piknikutekkide juures võib söögilaudade asemel kasutada suuremaid kandikuid, eriti hästi sobivad voodikandikud. Madalaid laudu ja istemööblit saad kiiresti kokku klopsida ka euroalustest. Kui veel värvilistest paberitest või läbiloetud ajakirjadest lipukesi välja lõigata, nöörile ajada ja nendega aed ära kaunistada, saad eriti õdusa peopidamise koha.

PS Pehmet mööblit õue vedades pead arvestama, et kui päike loojub, hakkab maha langema kaste ja mööbel tasuks seetõttu kas pleedide või päeva­tekkidega katta.

Valgust ja soojust


Sumedad augustiõhtud on romantilised, aga paraku ka kott­pimedad. Toreda aiavalguse saad üles sättida lambikettidest, nende puudumisel võid armsaid küünlalühtreid valmistada isegi tühjadest klaaspurkidest ja traadist. Niisamuti annavad vahvat valgust tõrvikud. Laua- ja põrandalampe ei maksa toast õue tuua, sest need ei ole niiskuskindlad.