Mis on motivatsioon, mis on emotsioon ja kuidas nad omavahel seotud on?
Kas motivatsioonil on mõju tegevuste tulemustele, näiteks õpitulemustele?
Kumb on olulisem - kas motivatsioon või IQ?
Milliseid muutusi emotsioonid meis esile kutsuvad?
Kas me saame oma emotsioone muuta?
Kui palju sõltub motivatsioon meid ümbritsevast keskkonnast?

Podcasti kuulates saad nendele ja paljudele muudele küsimustele vastused.

Podcast HARUTAME LAHTI proovib koos oma saatekülalistega lahti harutada erinevaid teemasid nii psühholoogia, heaolu, vaimse tervise, enesejuhtimise kui ka teistel olulistel teemadel. Kõik ikka selleks, et aidata noortel paremini toime tulla igapäevaelu pingete, probleemide või muredega ja samuti, et leida häid alternatiive, kuidas erinevates igapäevaelu olukordades tegutseda ning olla seeläbi (enese)teadlikum ja võib-olla ka paremate enesejuhtimisoskustega.

Teises HARUTAME LAHTI podcastis arutati motivatsiooni ja emotsiooni teemadel. Kuidas need omavahel seotud on, kuidas need meid igapäevaselt mõjutavad, kuidas neid vajadusel muuta ja suunata. Mida teha olukorras, kuhu tihti võivad sattuda näiteks tippsportlased või olulise eksami tegijad - sooritusärevus on nii suur, et tulemus kipub kannatama.

Saatekülalised:
Kati Aus
Andero Uusberg

Kuula saadet Delfi Taskust

HARUTAME LAHTI on noorte vaimse tervise toetamiseks mõeldud online-kohtumiste sari, aitamaks noortel praegustes muutlikes oludes paremini toime tulla. Põhisisuks on noortele suunatud vaimse tervise online-kohtumised ekspertidega, kus noored saavad infot erinevate teemade kohta ja seejärel nende üle väiksemates gruppides arutleda, reflekteerida, oma kogemusega seostada jmt. Lisaks on tulemas ka erinevad artiklid ja podcastid. Käthlin Mikiver, Sotsiaalministeerium: „Loodame, et see projekt jõuab just nende noorteni, kes tunnevad, et praeguste aegadega on raske toime tulla ja vajavad lisaoskusi ja teadmisi toimetulekuks!“


Hoia teemadel silma peal lehel delfi.ee/noor.

Projekti partner on Sotsiaalministeerium ning mentorina on kaasas Koolipsühholoogide Ühing. Projekti aitab teostada Eesti Psühholoogiaüliõpilaste Ühendus.

Jaga
Kommentaarid