Hädade algpõhjuseks peab ta oma vanemaid. 1962. aasta novembris Mexico osariigis USAs sündinud Demi Gene Guynesi lapsepõlv oli rahutu ja täis ootamatusi. Kasuisa töötas reklaami vallas ning perekond vahetas tüdruku lapsepõlves korduvalt elukohta. Nii ei jõudnud ta kusagil juurduda. Lisaks olid alkoholiga liialdavad vanemad pidevalt tülis. Demi sirgus üles tüüpilise alkohoolikute lapsena, kes püüdis olla võimalikult silma­torkamatu ja muretses ennekõike teiste, mitte enda heaolu pärast.

Vanemad lahutasid, kui neiu oli 15aastane. Demi kannatas meeleolu- ja söömishäirete all, kõigele lisaks vägistas kauni välimusega teismelise üks ema lugematutest meestuttavatest. Kui too Demile rääkis, et maksis temaga seksimise eest ta emale, lahkus tüdruk kodust ega suhelnud oma emaga enam aastaid.

Siis tegi kasuisa enesetapu ja Demi kolledžiõpingud jäid pooleli. “Vaid õppimine näitekoolis hoidis mind elus, andis mingi sihi,” meenutab näitleja elulooraamatus.

Kirglik romanss ja kiire abielu


1980. aastal abiellus Demi muusiku ja laulukirjutaja Freddy Moore’iga, kellega oli juba ala­ealisena tutvunud. Ta võttis mehe nime näitlejanimeks ning sai rolli populaarses seebiseriaalis “Keskhaigla”. Näitlejate seltskonnas pidutseti palju, nii tegi ka Demi tutvust alkoholi ja narkootikumidega. Pidev pidutsemine kestis kolm aastat, kuni režissöör Joel Schumacher ähvardas noore näitleja­hakatise oma uuest filmist “Püha Elmo tuled” (1985) joomise pärast vallandada.