“Aeg-ajalt peab endale lubama midagi head: olgu see šampanja või artišokk,” leiab Anni Arro (38), kes on andnud välja kokaraamatuid ja asutanud hubaseid söögikohti. Hetkel hoiab ta koroonakriisi kiuste hinges oma stuudiokööki Tallinnas ning kasvatab kahte väikest last. Puhast toitu ja õhku armastav pere elab praegu enamjaolt maal. Kauni elu kunstnik Anni on veendunud, et „ilus on sees mingi trots, mis aitab argipäeva tasakaalustada, sest argipäev võib minna väga argiseks“. Loe ja leia väärt mõtteid, mis elu värvilisemaks muudavad!

Mis on praegu oluline? Unetus

Seekordne koroonalaine ja uus isolatsioon mõjuvad laastavamalt kui esimene. Une kadumine on märk lähemale hiilivast vaimse tervise probleemist. „Järjest rohkem on päevi, kus ma teen vaid pool tuhat sammu, sest ei saa arvutist välja. See toob kaasa uue mure: kuigi pea on väsinud, siis keha ei ole, ja lihtsalt vähkren voodis…“ Jagame kogemusi unetusega seotud muredest ja sellest, kas ja kuidas on seda probleemi võimalik leevendada.

Rita Raave 70!

Julgust elada ja oskust olla õnnelik – kes ei sooviks neid endale ja oma lähedastele. Rita Raavest kiirgab seda annet, ikka ja alati. Seekordses pildiloos kuvame omanäolise näitleja, kirgliku maalikunstniku ja hobiaedniku elu läbi mitme aastakümne. Endine kursuseõde Elle Kull: „Sügisel nägin “OPi” saates, et Rita on lasknud Viljandimaal elades oma juuksed halliks kasvada. Helistasin ja kiitsin: “Julge naine, tubli-tubli!” Rita naeris nii temalikult: “Aga milleks ennast värvida, oma puudele-põõsastele meeldin ma ju nii ka.”

Kuidas aktsiatega kaubeldes rõõmsal meelel rahast ilma jääda

Aastaid investeerimisega katsetanud Mart Kuusk räägib ausalt ja humoorikalt sellest, kuidas ta aktsiaturul raha võitis, siis enda meelest kavalalt riskeeris ja viimaks kõik kaotas. See kirjatükk on mõeldud heatahtlikuks meeldetuletuseks neile, kes kavatsevad oma II pensionisamba raha välja võtta, et seda usinasti investeerima asuda – aktsiamaailmas pole miski kindel! „Kui teine sammas edukalt aktsiaturgudel laiaks löödud, maksab meenutada Ostap Benderi mõttetera Doonau kaldal pärast ränga tööga teenitud miljoni kaotamist: “Ei saanud must miljonäri Rios. Hakkame majahoidjaks!”,“ kirjutab autor.

Irene Lill, Mari Abel, Jürgen Rooste

Põnevad portreelood räägivad klaasikunstnik Ivo Lille lese Irene Lille püüdlustest mehe loomingut elava ja kirkana hoida, ja näitlejannast ning 5 lapse emast Mari Abelist, kes väidab, et kodune tegutsemine aitab loomingu kõrval hästi jalgu maa küljes hoida (“Pärast etendust müts pähe, piimapakk kotti ja koju kartuleid koorima.”). Poeet Jürgen Rooste räägib avameelselt luuletamise ja oma mässumeelsuse juurtest.

Käpajäljed südames

Lemmikloom on paljudele tähtis pereliige ja tema surm suur kaotusvalu. Oma kogemusest lemmiklooma kaotusega hakkamasaamisel jutustavad puhtsüdamlikult Leelo Tungal ja Susan Luitsalu. „Lubasin Jürkale, et hakkan rohkem temaga jalutuskäike tegema – aga selle õhtupooliku õueskäik jäi meile viimaseks ühistegevuseks…“ meenutab Leelo kalli koer-sõbra lahkumist.

Artiklist leiad nõuandeid, mida appi võttes oma kaotusvalu leevendada.

Koroonapingele päitsed pähe

Räägime sellest, kuidas epideemia on inimestes suure stressi tekitanud ja nii mõnedki meist omavahel tülli ajanud. Põhjuseks vastakad seisukohad viiruse ja vaktsineerimise osas. Autor manitseb meid hoolimata erimeelsustest üksteist sõbralikult ära kuulama ja sooja südamega toetama. Just praegu vajame lähedaste tuge kõige rohkem. Olgem üksteise jaoks olemas!

Lilleline kevad! Stopp vananemisele!

MOOD: Moelehekülgedel laotuvad läheneva kevad-suvise hooaja kuumimad trendid: rõõmsad värvid, lillelised kangad, lustakad komplektid! Samuti saab teada, milliseid viigipükse eelistada ja kuidas kanda elegantselt seljakotti. Kaks õpetajannat tutvustavad, kuidas nad ära tundsid oma stiili ja mis nõksudega end iga päev stiilselt riidesse panevad.

ILU: Räägime sellest, miks me vananeme ja mis nõksudega seda protsessi tunduvalt aeglustada. Kreemid + kosmeetikasalongide iluaparaadid. “Tundub, et 21. sajandil pole enam esteetilist probleemi, mida ei saaks aparaadiga korrigeerida,” usub kogenud kosmeetik Ave Ivanova.

Mandlilõikus – vaeva väärt piin

34aastane Marian Kivila pajatab, kuidas ta pärast aastaid kestnud kurguprobleeme viimaks südame rindu võttis ja mandlilõikusel käis. Lisaks jagab ta hulga kasulikke näpunäiteid, kuidas pärast oppi käituda, et vältida ebameeldivat verejooksu, samuti mida süüa ja mida juua.

Taimetoiduga kevadesse!

Nii soovitab meisterkokk Lia Virkus, jagades hõrgutavaid kevadisi taimetoiduretsepte.

Nostalgia ja maailm

Nostalgialainele viivad artiklid meile nii hingelähedasi laule ja meloodiaid sepitsenud Ülo Vinterist ning Napoleoni ja Josephine´i legendaarsest armuloost. Kreeka-reisil kesk suurt suvekuuma ja koroonaepideemiat käinud Risto Veskioja tõdeb: „Olen juba aastaid mõelnud: ahh, Kreeka. See on ju sihtkoht, kuhu minnakse tuusikuga mere äärde peesitama. Tavaliselt kogu perega – rannad on karjuvaid lapsi ja vindiseid vanemaid täis, seal pole mul midagi teha. Oi kuidas ma eksisin!“

+ Teravmeelsed ja teravkeelsed kolumnid Mihkel Raualt, Eva Luigaselt ja Lehte Hainsalult.