Evelin Ilvese (52) elu keerles presidendiprouana suurtel tuuridel. Nüüd on aeg maanduda ja olnut mõtestada.

2014. a augusti lõpus ilmus Kroonika esikaanel foto presidendiproua Evelinist, kes suudleb võõrast meest. See tõi kaasa skandaali. Küsime Evelin Ilveselt, kuidas ta toime tuli, olles osaline taolises tõsieluetenduses?

„Mind lükati ilma igasuguse garantiita tänavale,“ ütleb Evelin Ilves. „Päris huvitav, kui ma oleks olnud nõrk ja kukkunud kraavi, kas riigil olnuks piinlik?“ Õnneks pole Evelin möödanikku kinni jäänud. Mis on tema tulevikuplaanid? Loe märtsikuu kaaneloost!

Naeratav depressioon

Depressioonis inimene ei pruugi paistagi üdini kurb – salakaval haigus võib peita end hoopis särava naeratuse taha. Triinu Kaupa (20) räägib oma loo.

Rinnavähist jäänud kriips

Haigus muudab su pilti iseendast, ütleb Kaja Kutser (55). Vähk vähendas tema keha, kuid kasvatas enesekindlust: „Sain aru, et naiselikkus ei võrdu rinnad.“ Nüüd, ligi kümme aastat hiljem, lubab Kaja oma rinnalõikuse armi pildistada. „Ehk võtab see kelleltki hirmu ära, kui ta mu kriipsu näeb,“ loodab ta. „Tahan naistele öelda, et keha, mida sa armastad, ongi ilus keha. Ka ühe rinnaga saad elada head elu – ole enesekindel ja usu endasse.“

„Kodus ma ei saaks kirjutada, kodus hakkan kohe muid asju tegema. Kassiliiva on vaja vahetada! On vaja koristada ja sorteerida ja süüa teha,“ ütleb Justin ning lisab, et kõige praemini istub talle kirjutamine kohvikus.

Seepärast sobibki linnaelu talle paremini. Aga maaelu jätab suhteliselt külmaks: „Maal oli probleem kaevuga, tuli suur arutelu: mida teha kaevuga! Kui Tartus elasime, ei olnud probleemi kaevuga. Miks peab kolima sinna, kus on probleemid?“

Erutav! Jõuline! Naiselik!

Eksklusiivses intervjuus Liis Auväärtile räägib maailmakuulus fotograaf Ellen von Unwerth (67) erootikast, moest ja vananemisest. Elleni fotodelt vaatavad vastu Naomi Campbell, Madonna, Cate Blanchett, David Bowie ja paljud teised maailmakuulsused. „Pole midagi kaunimat naisest, kes näitab oma sensuaalset poolt,“ ütleb fotograaf. „Mulle meeldib, et võin oma fotode abil naisi väestada.“ Usutluse kõrval avaldame mõned tema kuulsaimad tööd.

Kui sul on karjäärikriis

Karjäärinõustaja Monika Larini abiga kaardistame keskealiste naiste karjäärimured. Enne kui lahkumisavalduse letti lööd, mõtle läbi: miks? Kas tõttad töökohta vahetama sellepärast, et tunned avalikkuse survet? Või sellepärast, et ülesanded, mida täitma pead, on muutunud tüütuks? Luba endal mõista, mida elult tahad, ja sea siis eesmärgid, et soovid täituksid!

Artiklist leiad nõuanded, kuidas hinnata objektiivselt oma oskusi ja töökogemust, kuidas saada selgust, milline töö on sulle sobivaim ja kas sobivaima ameti leidmiseks on vaja midagi juurde õppida. Samuti annab nõustaja soovitusi, kuidas kõige paremini koostada CV-d.

Päevik võib päästa elu

Mihkel Raud räägib vaimukas võtmes päevikupidamise väärtusest: „Leia päevas viis minutit ja pane kirja, mis sinuga täna juhtus. Kui midagi põnevat ei juhtunud, pane kirja mõni mõte, mis pähe turgatas. Kui mõtteid pole, on kirjutamisest ikkagi kasu: teadlased väidavad, et umbes 80% ideedest tekib kirjutades.“

Seda, et päeviku kirjutamine aitab parandada loovust, maandada emotsioone ning teha paremaid otsuseid, leiab oma loos ka Merit Raju.

Rubriigis „Kunstikool“…

… teeme selgeks, millised on 15 teost aastaist 1980–2000, mida peaks igaüks Eesti kunstist teadma. Oli murranguline aeg: nõukogude võim nõrgenes, kukkus kokku, Eesti sai iseseisvaks. Totaalsest surutisest sai totaalne vabadus! Vanema põlvkonna avangardistid olid oma väljakujunenud stiiliga eeskujuks uuele põlvele, kes asus julgelt eksperimenteerima…

Vikerraadio virgutusvõimlemise treener Martin Kõrv: „Minuni on jõudnud ainult positiivne tagasiside. Tänapäeval on nii palju tõsiseid asju. Tore, kui vahepeal saab korraks lõdvaks lasta ja teha nii, nagu raadios kästakse.“ Vaimukas võimlemistreener töötab põhikohaga Swedbankis kommunikatsioonijuhina, kuid peab hinnas liikumist ja oma keha eest hoolitsemist.

Iluosas räägime HEA JUME saladustest: lisaks tervislikele eluviisidele ja nahahooldusele on abi headest jumestustoodetest. Ainult: mis vahet on jumestuskreemil, CC- ja BB-kreemidel ning toonitud niisutuskreemil? Lisaks soovitame MÕNUSAID VANNITOOTEID, mis aitavad talve lõpu õdusamaks muuta.