Kuidas saaksime endalt heita “elamise raskuse” ehk mõtteviisi “kui raske see elu ikka on”? Holistiline terapeut Katrin Alujev, raamatu “Elamise kergus” autor räägib saates ka oma kogemusest, kuidas tema jõudis muutusteni enda sees ning seeläbi muutis oma elu. Ta jagab mitmeid praktilisi harjutusi.

Tihti püüame olla keegi, kes me tegelikult ei ole. Surudes enda sees olevad tundeid alla ning neid vältides hakkame kasutama asendustundeid ja kandma maske. See ei ole tervislik viis elus toimetamiseks. Tegelikult võid olla selline nagu oled – ja see on okei!

näitleja, psühholoog

Muutused algavad väikestest asjadest ja järjepidevusest neid ellu viia. Mis on sinu maksimaalne miinimum, mida saaksid muuta? Kus on fookus, mida sa valdavalt oma elus näed? Kus on pidevalt sinu ootused? Milline roll on otsusel muutuste elluviimiseks ja saavutamaks seda, mida sa soovid tunda ja millist elu elada?

Teadlikkus oma hirmudest ja läbi nende teadlikult minema hakkamine. Omaenda hirmudele ausalt otsa vaatamine. Julgus elada nii, nagu sina tahad. Anda roheline tuli aususele enda vastu ja vastutusele oma elu eest. Neil teemadel arutlebki “Vaimse tervise heaks“ värske osa!