Katrin Rasmann.




Kuidas hoida nahk suvel terve ja kaunina?


„Suvine nahahooldus peaks erinema sügisesest ja talvisest. Reeglid on lihtsad: kaitse, taasta, niisuta, noorenda. Suvise nahahoolduse alustaladeks pean piisavat päikesekaitset, sest pigmendilaigud ei kaunista kedagi, niisutust, mis taastab päikesest januse naha mahlakuse, ning antioksüdante, mis kõrvaldavad naha nooruslikkust söövate vabade radikaalide kahjuliku toime.”

Mis tooted või iluhooldused on sinu lemmikud?


„Selleks, et saaksin suvisest nahahooldusest enim kasu, pean arvestama oma kombineeritud nahatüübi kapriisidega, samuti asjaoluga, et 42 eluaastat on kohal ja tuletavad end agaralt meelde. Seega pean toodete puhul oluliseks aktiivainete suurt kontsentratsiooni, kuna sellest oleneb toime tõhusus, ja kerget tekstuuri, mis laseb nahal hingata.

Minu suvelõpu lemmikkombo sisaldab kuhjaga C-vitamiini, mis on parim valik, arvestades vanust ja naha kalduvust ebapuhtustele. Rannapäevade hommikut alustan päikesekaitsekreemiga Innoaesthetics SPF 50 for Oily Skin, millel on kerge tekstuur. Päevitus tuleb rahulikus tempos ning kahjulikku nahapõletust vältides.

Kosmeetikakabineti tööhommikutel valin pärast kreemitamist aga hoopiski Inika mineraalse kuivmeigipõhja, mis ühes tootes annab ülikena loomuliku jumestuse ja päikesekaitse SPF 25.

Õhtune hoolitsus algab mul ikka korraliku nahapuhastusega, sellest pole pääsu! Edasi poputan nahka pHformula Vita C 12% kontsentreeritud seerumiga, mis pakub rikkalikult antioksüdante, kirgastab ning annab janusele nahale paraja doosi niisutavat hüaluroonhapet. Õhtuse naharituaali kroonin kreemiga Dermaceutic C25, mis on A-, C-, B-, E-vitamiini ja polüfenoolide suurepärane kokteil. Paar korda nädalas kasutan pHformula Vita C öömaski, mis on selle suve uus võrratu toode! Ka minu klientide absoluutne uus lemmik. Nii kaua, kui sina magad, teeb C-vitamiini rikas öömask imesid! Hommikul ärkad superpehme ja siidise naha ning hea jumega.

Korra või paar kuu jooksul püüan ka suvel pakkuda nahale salongihoolitsust. Juba 15 aastat on üks mu lemmikuid olnud DMK Danne ensüümteraapia mask, mis on täiesti unikaalne nahavõlur ja võitnud auhindu profitoodete raskekaalu kategoorias. Teine lemmikhoolitsus on nahka siluv, poore ahendav ja kortsukesi vähendav pHformula 365 A.G.E. vananemisvastane happehooldus, mis on parim turvaline ja tõhus nahka noorendav boost suveks!

Kui suveilmad on vihmasemad ja tööpäevad mööduvad pigem siseruumis, luban endale happehoolduse asemel hoopiski süstevaba biorevitalisatsiooni ehk PRX-T33 hoolitsuse. See on võimas naha pinguldamine ja kollageeni sünteesi stimulatsioon, mille tulemuseks on märgatavalt siledam, pinguldatud nahk.”

Juuksur Margit Merirand-Sarapuu (43)

Margit Merirand-Sarapuu.




Kuidas hoida juuksed ka suve lõpus tervisest säravatena?


„Suvel me kaitseme, niisutame ja toidame oma nahka, kuid kahjuks unustame sageli, et seda kõike vajavad ka juuksed. Kõige lihtsam, mida me oma juuste heaks teha saame, on kanda alati päikese käes peakatet. Samuti peaks olema šampoon, palsam ja mask eriti niisutavad ja UV-kaitsega. Kui muidu võib sügavpuhastavat šampooni kasutada korra kuus, siis need, kes käivad suvel tihti ujumas, peaksid sellega pesema korra nädalas. Muidu ladestuvad kloor ja soolad juustele ning peanahale. Pärast seda tuleks juukseid ja peanahka turgutada toitva niisutava maskiga.

Suvel võiks vältida föönitamist ja sirgendamist. Ja veel üks oluline asi: selleks, et sügisele vastu minna ilusate, läikivate ja tervete juustega, tasuks suve lõpus külastada oma juuksurit ning lasta teha sügavpuhastav hooldus koos juukseravi ja lõikusega.”

Millised võiksid olla tähtsamad suvised juuksehooldusvahendid?


„Niisutavad ja UV-kaitsega šampoon, palsam ja mask ning sügavpuhastav šampoon, lisaks veel juukseotsaseerum (õhukestele juustele) või õli (paksudele juustele).

Kes viitsivad, võivad endale ise mõne juuksemaski kokku segada. Minu vaieldamatus lemmikretseptis on 1 munakollane, 1 sl õli (riitsinus-, kookos-, külmpressitud oliiviõli vm) ja 1 sl mett. Sega kõik ained, pane juuksed hobusesabasse ning masseeri kogu pats maskiga kokku. Seejärel säti patsi ümber kilekott, siis ei tilgu mask juustest välja ja soojas mõjub see ka paremini.”

Juuksur Helen Heinroos (36)

Helen Heinroos.




Mida näevad ette suvised juuksetrendid?


„Hiljutisel Londoni messil jäid enim silma loomulikud, kergelt laines juuksed. Seda muljet on muide väga lihtne luua pehme juuksekummiga – lihtsalt seod juuksed, näiteks kas või ööseks, pealaele krunni ja hommikul vabastad.

Juuksevärvidest on praegu väga popid pastelsed toonid, mida blondid saavad juustele anda väga lihtsalt, üksnes toonijatega. Muu hulgas lisavad toonijad tuhmidele ja kuivadele juustele sära ja läiget.”

Millised on sinu tootelemmikud, ilma milleta lihtsalt ei saa?


„Üks mu viimase aja suurimaid lemmikuid on peanahakoorija! Koorime küll nägu ja keha, kuid peanaha unustame täiesti. Ometi ladestub ju ka peanahale viimistlusvahendite jääke, suviti higistame palju, liiv takerdub juustesse jne – koorija puhastab selle kõik. Mulle meeldib Goldwell Kerasilk Exfoliating Pre-Wash, mis lisaks ka jahutab peanahka nii mõnusalt – suvel täiesti ideaalne!

Ma usun toodete kombineerimisse, mis tähendab, et näiteks ühel päeval valin niisutava šampooni ja seejärel hoopis sügavpuhastava. Kuna ma ei taha iga päev juukseid šampooniga pesta, siis tihti kasutan selle asemel juuksemaailma uut tulijat – puhastavat palsamit, mis ühtaegu hooldab ja puhastab õrnalt.

Palsamitest on mu igapäevane lemmik aga Goldwell Blondes & Highlights, mis aitab säilitada blondide juuste külma tooni. Kui juuksed on pestud, palsamiga turgutatud ja kuivatatud, käin need veel üle spreipalsamiga, mis kaitseb juukseid UV-kiirguse eest.

Iga kuue pesu tagant kasutan juuksemaski. Minu lemmikrituaal leiab aset saunas: kõigepealt pesen pea, siis mask juustele, rätik ümber ja saunalavale. Kel saun puudub, võib sama teha ka rannas, mask võib turbani alla peidetuna juustes olla ju kas või terve päeva!

Viimistluslemmik on kahtlemata Goldwell Surf Oil, mille abil saab lihtsa vaevaga teha ägeda lainesoengu.”

Jumestaja Katrin Sangla (49)

Katrin Sangla.




Mis tooted võiks igal naisel suvel meigikotis olla?


„Kindlasti päikesekaitsekreem, veekindel ripsmetušš ja sära andev highlighter. Kuna suvel on nahk jumekam, siis särakreemid annavad niiske läike ja kauni kuma – selle abil tundub ka küps või ülepäevitanud nahk niisutatud ja värske.”

Milline võiks välja näha kiire lihtne suvemeik?


„Suvel võib rohkem kasutada kreemja tekstuuriga tooteid, sest need on enamasti veekindlad, hajutades jääb tulemus loomulik ja kauapüsiv. Tänapäeval on saada nii kreemjaid lauvärve, põsepunasid, särakreeme kui ka kontuurimiseks mõeldud palette.

Kiire meik valmibki näppudega. Kammi kulmud kulmutušiga, silmaalustele peitepulk, sarnale põsepuna, sarna alla kontuurkreem, näo kõrgematele kohtadele (ninaseljale, sarnapealsesse tsooni jne) särakreem ja laugudele veekindel lauvärv. Kõike saad hajutada näppudega. Lisa ripsmetušš ja huuleläige ning meik ongi valmis.”

Mis on sinu absoluutne lemmikmeigitoode?


„Sel suvel on need Max Factor Miracle Contour Sculpting Wand ja Max Factor Miracle Highlight Sculpting Wand, mis aitavad nägu kontuurida. Kasutan nii endal kui ka klientidel ning kõik on vaimustuses.”

Jumestaja Ellen Walge (32)

Ellen Walge.




Kuidas luua ideaalne suvemeik?


„Suvekuudel on hea kasutada pigem kergeid tooteid. Katva jumestuskreemi asemel võiks proovida hoopis tooni andvat päevakreemi (tinted moisturizer). Lisa põskedele päikesepuudrit ja kreemjat põsepuna ning põsesarnadele kuldse säraga highlighter’it. Joonista ülemine ripsmepiir veekindla silmapliiatsiga. Suvi on hea aeg, et katsetada värvidega, seega tavalise musta või pruuni silmapliiatsi asemel võiks proovida kuldseid või lillasid varjundeid. Värvi ripsmed mitme kihi ripsmetušiga ning lisa huultele lemmikhuulepulka.”

Mis peitub sinu meigikotis?


„Minu meigikotis on viimastel kuudel olnud järgmised tooted: Laura Mercier’ toonitud niisutuskreem Oil Free Tinted Moisturizer, Narsi peitekreem Radiant Creamy Concealer, Chaneli päikesepuuder ja huulepliiats tooniga Rose Naturel, Tata Harperi huule- ja põsevärv Lip And Cheek Tint tooniga Very Charming, Shu Uemura ripsmekoolutaja ja M.A.Ci ripsmetušš Extended Play Gigablack Lash.”