Toetuse avaldus oli vastuseks tänasele Eesti suurte ajakirjade aktsioonile, kus sotsiaalmeedias avaldati ajakirjade must-valgetel esikaantel toetust arstidele ja meedikutele.

“Pildid maskides meditsiinitöötajatest on meie praeguse ajastu märk. Sümboolsel moel vihjavad need ka, et neil inimestel pole täna ühiskonnas häält. Meditsiinitöötajatel lihtsalt pole aega tegeleda muu, kui praeguse kriisi eesliinil tegutsemisega. Meie, ajakirjad, saame neile hääle anda,” avab ajakirjade Eesti Naine ja Tervis Pluss peatoimetaja Heidit Kaio toetuskampaania olemust.

Kroonika ja LP peatoimetaja Ingrid Veidenberg mõtiskleb: „Ma kirjutan neid ridu oma soojas toas, minu ümber on lapsed, kellega saan ootamatult iga päev hommikust õhtuni koos olla. Teeme igaüks omi tähtsaid tegemisi ja siis kõik koos süüa, naudime ühiselt antud aega. Pommid ei plahvata, tankid ei ole tänavatel. Aga on inimesed, kes lähevad iga päev sõtta nähtamatu viirusega, mis ohustab meid kõiki. Nad teevad pikki tööpäevi, riskides abivajajaid aidates võimalusega saada nakatatud ka ise. Arstid, õed, hooldajad ja kogu meditsiiniline personal on meie tõelised staarid, kellele mõtleme soojas toas oma lugusid tehes. Neile kuulub meie siiraim tänu.”

“Anne & Stiil tõstab esile “nähtamatud” tervisetöötajad – õed, hooldajad, laborandid, aga ka tervishoiuvaldkonnas vabatahtlikuna panustavad inimesed ja kõik teised, kes annavad endast iga päev maksimumi, et haiged paraneksid. Nad on inimesed, kes erinevalt paljudest teistest lihtsalt ei saa kodus püsida,” kommenteeris Anne & Stiili peatoimetaja Mari-Liis Helvik. “Kahjuks näeb avalikus ruumis siiani liiga palju inimesi, kes ei pea 2+2 reeglist kinni.”

Ajakirja Pere ja Kodu peatoimetaja Kerttu Jänese: “Väiksemate laste vanemad teavad, et neil päevil, kui tuleb olla ühes isikus kokk, koduõpetaja, kodulasteaednik ja samal ajal ka täiskohaga kodukontoritöötaja – see on kodune ellujäämiskursus. Haiglates on aga pikkadest vahetustest kurnatud arstid, kes võitlevad meie kõigi elude eest ja keda ootavad kodus samuti lapsed ja pere. Ootavad, et ema või isa naaseks töölt tervena koju, et nad saaks talle kaissu pugeda ja õhtujuttu lugeda. Oleme üksteisele toeks, oleme kodus ja peame veel vastu.”

Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal ütles, et kui koroonaviiruse puhangus on midagi üldse hästi, siis igapäevane hügieen on märgatavalt parem. “Peseme hoolega käsi, aga ka lahtiselt müüdavaid toiduaineid, sh puu- ja köögivilju. Hoolimatus ja ükskõiksus pisiasjades võivad kurvalt lõppeda. Igaühest sõltub, kui osavalt suudame väledale tegelasele päitsed pähe panna. Vaid nii saame peale enda ja lähedaste kaitsta ka kõiki vapraid arste ja meditsiinitöötajaid, kes asetavad meie kõigi eest oma tervise kaalukausile. Suur aitäh teile ja peame vastu!”

“Õnnelikud on need, kes saavad praegusel piiranguterohkel ajal olla koos perega maamajas või suvekodus. Hoolivad on need, kes pole külastanud maal elavaid vanaemasid ega vanaisasid. Just nemad on viirusele kõige vastuvõtlikumad ja võivad põdeda seda üliraskelt,” lisab ajakirja Maakodu peatoimetaja Kadri Tramm. “Oleme kodus, käime poes tegemas vaid hädapäraseid oste ja lehvitame naabrile kaugelt. Kui hoiame iseennast, saavad arstid ja õed hoida neid, kes praegu tõsiselt abi vajavad.”