Käte kaitsevõime pole kuigi tugev, pigem vastupidi – peopesas pole niisutavaid rasunäärmeid ning käeseljal on nahk õhuke ja tundlik.

Kuidas hoida oma käsi heas korras?

Vali kätepesu­vahendit hoolikalt

Kuna peseme käsi mitu korda päevas, tuleks kätepesuvahendi koostisele rohkem tähelepanu pöörata. Liiga karmitoimeline, kuivatavaid alkohole või muid desinfitseerimisaineid tulvil pesuvahend teeb õrna käenaha loomulikule kaitsekihile üks-null, muutes käed kuivaks, karedaks, punetavaks ning ekseemidele ja põletikele vastuvõtlikuks. Jah, iga kord ja igal pool me kätepesutootega pirtsutada ei saa, kuid igapäevane kodune pesuvahend vali võimalikult õrn ja hooldav. Samuti väldi liigset sooja veega pesemist, sest ka see kuivatab nahka.

Mida aga teha siis, kui käed vajavad pesemist, kuid võimalust selleks pole? Lahenduseks on antibakteriaalne sprei, mida on lihtne ka ise valmistada (vältides niiviisi nahka kuivatavaid koostis­aineid). Selleks vajad tühja, umbes 50 ml suurust pumbaga pudelit ja järgmisi koostis­aineid: 45 ml aaloegeeli, 1 sl nõiapuuvett ja 20 tilka teepuu eeterlikku õli. Sega kõik kokku ja täida pudelike! Aaloe­geel niisutab, nõiapuuveel on puhastavad ja teepuuõlil antibakteriaalsed omadused.

kätepesuvahendid

1. D’Difference’i naha loomulikku kaitsevõimet hoidev käte­pesuseep Luminary Hand Wash. Hind 7.50

2. Florihana nõiapuuvesi. H ind 10.80

3. Madara taimeekstraktidega hooldav ja niisutav keha- ja käte­seep Infusion Vert Moisture Soap. Hind 11.49

Paar korda nädalas koori nahka

Ka käed pakatavad tänulikkusest, kui neid paar korda nädalas koorida. See eemaldab surnud naharakud, nii et kõik kreemi toimeained imenduvad kiiremini ja sügavamale. Seega, kui oled keha või näo koorimisega ametis, hõõru sama tootega viie minuti jooksul üle ka käe­seljad ja üksipulgi kõik sõrmed. Või miks mitte austada käsi koguni niivõrd, et osta spetsiaalne koorija ainuüksi neile!

nahakoorijad

4. Meresoola ja hooldavate õlidega rikastatud kätekoorija Skintruth Manicure. Hind 22.-

5. OPI Pro Spa C-vitamiini ja mikrokoorivate osakestega käte­kreem Micro- Exfoliating Hand Polish. Hind 33.60

Toida küüsi ja küünenahku

Küüntele ja küünenahkadele saad oma armastust näidata igapäevase õli­massaažiga, mis hoiab küüned terved ja säravad, küünenahad aga pehmed ja toidetud. Masseerimiseks sobib hästi mis tahes kvaliteetne õli, näiteks kookosõli, magusa mandli õli, argaaniaõli või E-vitamiini õli, boonuseks võid lisada tilga-paar lavendli eeterlikku õli.

küüneõlid

6. Mavala küünenahaõli Cuticle Oil. Hind 12.50

7. Toitev ja rahustav küüneõli Anny Keep Calm! Nail Oil Therapy. Hind 10.50

Kasuta kätekreemi regulaarselt

Mitte ükski kaunis kätepaar ei saa hakkama kreemita. Kui kreemitamine kipub meelest lipsama, pane kätekreem kõikjale, kus seda vajada võiksid – üks tuub vannituppa, teine kööki, kolmas magamistoa lauale, neljas autosse ja viies käekotti!

kätekreemid

8. Babé taastav ja toitev kreem väga karedatele ja kuivadele kätele. Hind 6.29

9. C-vitamiini, toitainerikkaid õlisid, sheavõid, antioksüdante ja hüaluroon­hapet sisaldav keha- ja kätekreem Image Skincare Vital C. Hind 42.-

10. Dr. Hauschka kätekreem Med Ice Plant Hand Cream aitab tugevdada väga kuiva naha kaitsebarjääri ja ennetab sügelust. Hind 14.90

11. Nurme intensiivhoolduskreem küpsele ja kahjustunud käenahale. Hind 12.99

12. Orgaanilise kummeliekstraktiga kätekreem kuivale nahale Kamill Hand & Nagelcreme. Hind 2.40

13. Jowaé lumifenoolide ja bambus­veega niisutav kreem kätele ja küüntele. Hind 6.04

Aeg-ajalt poputa käsi maskiga

Teinekord võib juhtuda, et tavalisest niisutamisest ei piisa, käed püsivad ikka jonnakalt kuivad. Siis paku kätele enamat – võta appi kätemask. Kui spetsiaalset maski pole, masseeri käed pärast koorimist kokku rasvarikka kreemi või argaaniaõliga, seejärel mähi käte ümber kile, kõige otsa tõmba käpikud või sokid ja jäta kogu krempel ööseks toimima – hommikul on nahk pehme kui beebil!

kätemaskid

14. Niisutav mask kuivadele kätele Kocostar Hand Moisture Pack. Hind 4.90

15. Aaloe, B-vitamiini, kollageeni ja pinguldavate toime­ainetega öine kätemask Herome Overnight. Hind 12.90

Hoia käsi päikese eest

Igapäevase päikesekaitse­kreemi pealekandmisel ära unusta seda panna ka käeseljale. Päeva jooksul saavad käed palju päikest ning see on ka üks põhjusi, miks neile võivad ilmuda pruunid laigukesed. Kui pruunid laigud on siiski juba tekkinud, aitavad neid helendada spetsiaalse koostisega kätekreemid.

16. Pigmendilaikude teket pidurdav kätekreem Matis Réponse Corps Youth Hand Cream SPF 10. Hind 18.50

17. Nahatooni ühtlustav, niisutav ja toitev kätekreem Erborian This Is The Hand. Hind 12.-

18. C-vitamiini ja mitmete orgaaniliste taimeekstraktidega nahapigmentatsiooni vastu võitlev kätekreem Mavala Anti-Spot Cream For Hands. Hind 20.90

Nipp:

hea viis käte eest nagu muuseas hoolitseda on kanda kõiki tooteid, mida näohoolduses kasutad (maskid, seerumid, kreemid), samal ajal ka kätele!

Kord nädalas tee maniküüri


Kord nädalas tee maniküüri:

> Puhasta küüned vanast lakist.

> Vajaduse korral lükka küüne­nahad puupulgakesega ettevaatlikult tagasi (ära lõika!).

> Kui küüned on kasvanud pikemaks, kui sulle meeldib, lõika neid esmalt kääridega ja see­järel viili.

> Kui soovid lakkida, pese kõigepealt käed. Perfektseima tulemuse saamiseks vajad alusl­akki, mis aitab värvilakil paremini kinnituda ning samas kaitseb küünt, põhilakki, mis kingib küüntele meeldiva värvitooni, ja pealislakki, mis lisab püsivust.

> Võimalike vigade parandamiseks kasuta lapikut, kõvemate harjaste ja viltuse otsaga kulmupintslit. Kasta selle ots küünelakieemaldajasse ning tõmba kergesti ära kõik, mis küünest üle läks.

> Kui värv on täiesti kuivanud, kreemita käed!

Tooted:

19. Orly küünelakk, toon Artificial Sweetener. Hind 11.99

20. Artdeco pealislakk. Hind 8.40

21. OPI küünelakk, toon Coraling Your Spirit Animal. Hind 11.99

22. Mavala aluslakk. Hind 4.90

23. Kiirkuivatav õli Londontown Accelerating Drying Oil. Hind 22.-

24. Alessandro küünelakk Nail Polish, toon Midnight Red. Hind 4.90


küünelakid