18.03.2020, 10:00
Varusid koju palju toitu? Aga mida üldse võib sügavkülmutada ja kui kaua külmutatud toit tegelikult säilib?
Poodide üldpildist on näha, et ehkki kõige rohkem ostetakse wc-paberit ja makarone, siis poodidest väljutakse ka muu kraamiga. Mugav on toit panna sügavkülma, et see kaua säiliks. Kuid kõiki toiduaineid ei tohi sügavkülmutada.

FOTO:
Need on toiduained, mida ei tohiks sügavkülma panna, sest peale külmumist ja uuesti üles sulatamist ei ole need enam kõlblikud:
- Kõik salatilised — Rooma salat, jääsalat, lehtkapsas jne
- Riis
- Piim
- Jogurt
- Kurk
- Kartulid (mitte friikartulid, mis nagunii on sügavkülmutatud)
- Ürdid
Sügavkülmutamiseks head toiduained on köögiviljad, puuviljad, kastmed, liha, ja kala. Kui kaua säilib sügavkülmutatud toit?
- Rasvased toidud, näiteks peekon ja vorst, säilivad kuni kolm kuud.
- Või kestab kuni neli kuud.
- Rasvasem kala, näiteks sardiinid ja lõhe, säilivad neli kuud.
- Supid ja kastmed kolm kuud.
- Saiakesed neli kuud.
- Hakkliha säilib samuti neli kuud.
- Leib võib sügavkülmutatuna vastu pidada kuni pool aastat.
- Lamba-, kana-, sea- ja kalkuniliha samuti kuni pool aastat.
- Valge kala ja külmutatud puuviljad võib säilida ligi kaheksa kuud.
Allikas: DailyMail