Ainult Lõuna-Eestis hautati kapsaid tangudega paksuks pudruks (paksud kapsad) ning tehti oa- ja herneputru (tampi). Kohupiim on samuti Lõuna-Eesti toit, mis on nüüdseks muidugi üle Eestimaa levinud. Ka liha suitsutamine saunas on Lõuna-Eesti komme, mis säilinud tänapäevani. Kuna tatart, kanepit ja läätse on vaid Lõuna-­Eestis kasvatatud, on seal tavalised olnud ka nendest valmistatud road. Sealtkandi headest kohalikest tavadest on minu lemmik näiteks see, et külla ei minda tühja käega ja külalist ei lasta kunagi ilma söömata ära.
Siinsete retseptide ja tekstide algallikana on kasutatud Triinu Guerrini ja Kadri Karu kokaraamatut “Võrokõisi köögi- ja söögiraamat”. Lia Virkus kommenteerib neid toite pildile valmistades: "Mulle maitsesid need lihtsad ja juurtega road, loodan, et mõni neist ka sinu söögilaual oma koha leiab. Ja soovin, et sa ka ise Võromaale sealseid maitseid nautima jõuaksid!"