Laste kasvamise ajast räägib ka kolme lapse ema kirjanik Lehte Hainsalu: “Tõepoolest oli üks eluperiood, kui kirjutamiseks aega-energiat ei jagunud. Edasi läks lihtsamaks, lapsed tuli vaid elule edasi usaldada.” Nii ongi. Lapsed on väikesed mingi aja, mis võib trepimademelt üles vaadates tunduda päris pikk. Aga elu on veel palju pikem. Lapsed kasvavad armsateks kaasteelisteks, meisse aga koguneb elu mõistmise rõõmu. Mõtlen nagu Lehte Hainsalu: “Kõike me ümber tuleb tänuga usaldada.” Saan aru, et keerulistel hetkedel võib olla seda raske mõista. Eks see pigem olegi tagant­järele tarkus, mis vanemaks saades lubab elu keerdkäike usaldada. Mind on õpetanud elu tegema headel hetkedel mõttes tänuliku kummarduse saadud võimaluste eest.

Seekordses ajakirjas räägivad Arbo Tammiksaar, Mart Kuusk ja Andrei Hvostov meeste depressioonist. Neist kahte võin pidada heaks sõbraks, kelle elu keerdkäike, tõuse ja langusi olen vaadanud kõrvalt üle 20 aasta. Artikkel ise on aga lustlik, kuigi teema on tõsine. “Nagu ikka on ravi ja põhjus üks ja sama – naised,” tõdeb Arbo.

Rõõmuga tutvustan teile ka meie uut ilutoimetajat: Agnes Kajander annab seekordses ajakirjas õpetussõnu, kuidas modelleerida meigivahenditega nägu, varjata vananemise märke ja peitekreemidega hullates mitte kukkuda kortsude võimendamise ja liigse krohvimise lõksu.

Tundke end ilusana!