Praktilise külje pealt oli asi lihtne. Ostsin piletid lennu­firma Emirates kodulehelt, kus oli parajasti sooduspakkumine. Stockholmist väljuva lennu vahepeatus Dubais sobis, samuti piletihind 550 eurot. Otsustasin elada osa ajast Hiina, osa India linnaosas, et saada osa eri kultuuridest. Airbnb kaudu ostetud majutus tuli tunduvalt soodsam, kui olnuks ööbimine hotellis.

Kosmopoliitne ja sõbralik


Jõudsin Singapuri paar päeva enne seminari algust. Nii sain ma kohaneda ajavahega, samuti kuuma ja niiske kliimaga. Pärast pikemat lennureisi on mul alati natuke loppis tunne, nii veetsingi esimesed päevad linnas uidates. Kargasin hop-on-hop-off-bussi ning sõitsin esimese hooga linna kõige olulisemad paigad läbi.

Singapuri nimi tähendab sansk­riti keeles “valgustatud lõvi linn”. Kõigest paarsada aastat tagasi laius siin džungel koos kalurikülaga ja seetõttu valiti paiga sümboliks Merlion – lõvi pea ja kala sabaga olend. Linna rajasid Briti kolonisaatorid 1819. aastal. Nende meelest sobis see mere­äärne koht ideaalselt sadamaks.