Second-hand-poodides avaneb lai valik loomamustriga riideid, efektsetest toppidest kuni süütute dressipluusideni, titeülikonnad kaasa arvatud. Leidub ka läikivnahkseid või karvastatud pinnale trükitud moeröögatusi ja tuhmis hallikaspruunis gammas viskoosist mudeleid, mis näevad välja kui kamuflaaž. Kas sellist ongi mõtet selga panna? Kuid sama ettevaatlik tasub olla punase, kulla ja pitsiga kombineeritud leopardimustriga, mis on pigem striptiisiklubi ampluaa. Loomamuster eeldab kaetumat tegumoodi, sest intrigeeriv on see juba niikuinii.

Kangadisaineritel on, kelle vahel valida: lumeleopard, gepard, jaaguar, serval, tiiger, pantrik, otselot, täpiline ja triibuline hüään, hüäänkoer, margai ehk pikksaba-pugalkass on kõik kräunuvad-nurruvad-klähvivad kiskjad. Kaelkirjak, hirv ja moodsaks saanud lehm leebemat sorti loomad. Valdavalt pruunbeežis seltskonnas on sebra nagu loodud mustvalgete kontrastide armastajale. Roomajad, kes tavaelus judinaid tekitaksid, on trükituna efektsed.

Loomamustreid jagub nii riietele, jalanõudele kui ka aksessuaaridele. Üks korraga, kõlab ontlik moesoovitus, mida võiks arvesse võtta tööintervjuule minnes. Muus osas aga ongi reeglid rikkumiseks – otselotilaiguline mantel koos tiigritopi ja ussi­saabastega pole sugugi paha kombinatsioon. Või kuidas oleks leopardi­mustrilise rinnahoidjaga läbipaistva pluusi all üleni mustas komplektis?

Lavale on leopardimuster alati sobinud. Rokilegend Suzi Quatro (69) miksib erinevaid täppe ka tänaval.
Chloé
Prantsuse moeaja­kirjade toimetaja Carine Roitfeld (64) tunnetab stiili ja kunagise modellina võib endale ka julgeid lahendusi lubada.
Moetoimetaja ja -blogija Lisa Aiken näitab, kuidas ussi­muster musta outfit’i elavdab.
Morfosis
Victoria Beckham