Teele (41) on kogu elu olnud hädas ebaregulaarse tsükliga. “Võis olla, et päevad tulid nii suure valuga, et eksamiks jäi õppimata,” meenutab ta. Et asi on milleski tõsisemas, selgus siis, kui naine hakkas peret planeerima, ent ei saanud kohe kuidagi kahte triipu testile.

Oma murega arsti juurde minnes tuli ta sealt üsna kiiresti diagnoosiga: polütsüstiliste munasarjade sündroom. See tähendab, et munasarjades on palju eri suurusega tsüste ehk vedelikuga täidetud moodustisi. Samuti selgus, et Teele munasarjadel on kalduvus pöörduda ja sõlme minna. “Hakkasin saama hormoonravi, mis pani munasarjad õigesti tööle ning tänu millele jäin lapseootele,” räägib ta. Ravi võttis aega umbes aasta ja siis saabusid ka kauaoodatud titeuudised.

Elu läks edasi, kuid viis aastat tagasi tundis Teele korraga kõhus väga tugevaid valusid, mida ükski valuvaigisti ei leevendanud. Kuna valud läksid aina hullemaks, kutsus ta kiirabi. Naine viidi haiglasse, kus ta kohe operatsiooni­lauale pandi. “Selgus, et vasak munasari on kaks korda keerdunud ning kärbunud. Sellepärast lõigati see välja,” kirjeldab Teele. “Arst ütles, et ta pole oma 40aastase töökogemuse jooksul midagi sellist näinud.”