Kallid lugejad, Eesti Naine koos kokandusajakirjaga Oma Maitse on võtnud nõuks koguda teilt retsepte – selliseid, mis kannavad Eesti traditsioonilist maitset ja samas peegeldavad toidukultuuri 21. sajandil.

Palun saatke retsepte, mille olete võtnud üle oma emalt, vana­emalt või kellelt tahes, samuti selliseid, mida olete moodsate maitsetega sobitanud. Lisage paari lausega toidu lugu: kuidas see on leitud, mis piirkonnast see teie teadmist mööda pärit on või kuidas olete selle oma perele sobivaks kohandanud, sest loomulikult on tänapäevasel toidulaual ka roogi, mis meie lapsepõlves oleksid mõjunud üllatavalt.

Kuust kuusse teeme üleskutse hooajaliste retseptide leidmiseks. Põnevaima avaldame järgmise kuu ajakirjas.

Retsepte võib saata kolmel viisil:

Saada meile e-kiri aadressil eestimaitse@eestimaitse.ee.

Täida vorm veebilehel eestinaine.ee/eestimaitse.

Saada retsept ja lugu kirja teel Narva mnt 13, 10151 Tallinn, Eesti Naine/Oma Maitse, märgusõna „Eesti Maitse”.

Sel kuul ootame häid grilliretsepte.

Äraspidine rabarberikook

.

Retsept: Valli Järve

50 g võid

1,5 dl (fariin)suhkrut

0,25 liitrit rabarberitükke

0,5 dl suhkrut

100 g võid või margariini

1 dl suhkrut

2 muna

2 tl vanillsuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

1,5 dl nisujahu

Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri koogivorm võiga ja raputa peale pisut fariinsuhkrut. Seejärel vala vormi tükeldatud rabarber ja puista veelgi suhkruga üle.

Vahusta taina jaoks või ja suhkur, lisa ükshaaval munad ning lõpuks kokkusegatud kuivained. Sega tainas ühtlaseks ja vala vormi rabarberitele. Küpseta umbes 30-40 minutit, küpsust proovi tikuga. Enne väljalöömist lase koogil vormis pooleldi ära jahtuda. Serveeri vanillikastmega.