Owensi algselt minimalistlikke kollektsioone iseloomustab nihestatud, kuid puhas ja küllaltki funktsionaalne vorm. Tema mudelid on nagu skulptuurid, mille robustse imidži juurde kuuluvat perfektset õmblustehnilist teostust võib näitusesaalis lähemalt uurida.

Kuigi monokroomselt värvivaene, armastavat ta ka lilli, kuid ei pea vajalikuks neid oma moeloominguga siduda. Naiselikkuse reegleid eirates on ta loonud kantava avangardse looki disainides müstiliste keerdudega gooti kleitide kõrvale mugavaid sportlikke jooksukingi (koostöös Adidasega) ning toekaid saapaid.

Juba veerand sajandit on Owens moerahvast šokeerinud ja ühtlasi võrgutanud silmatorkavalt eriliste moelavastustega. Meilegi on tuntud 2013. aasta show, kuhu oli kaasatud Eesti bänd Winny Puhh, kelle „kui Kuult pärit tulnukate keel“ jäi kunstnikule kõrvu Eurovisiooni laulude konkursil.

Ootuspäraselt oli moedisainer koos abikaasa ja loomingupartneri – hirvesarvedega peakaunistuse ja punastes platvormsaabastes Michèle Lamyga atraktiivsed eksponaadid omaette. Neile sekundeeris Eesti moe- ja kunstipublik, kelle kostüümide hulgast võis leida võrdväärseid vaatamisväärsusi.

Näitus “Süütud ja neetud” jääb vaadata kuni septembrikuuni.