Kui tahta olla üle kaheksakümneselt tegus, tuleks meelde tuletada nõuannet, mida jagatakse talisupluse huvilistele: ära loobu suve lõpus, vaid käi iga päev ujumas edasi. Neile, kes unistavad olla kõrges eas aktiivsed, kõlab sama soovitus: ära lõpeta pärast pensionile minekut töötamist, vaid tegutse edasi.

Eestlaste südames elav Kihnu Virve, passi järgi Virve Köster (90), sai laiemalt tuntuks 1980. aastatel lauluga “Mere pidu”, mille refrääni “meri on, meri jääb, meri olema peab” teab tänini iga eestlane une pealt. Sel ajal ei osanud aga Virve ise ja ilmselt keegi teinegi arvata, et 30 aastat hiljem on ta veel kuulsam, loob endiselt laule, käib pereansambliga esinemas ja mitte niisama, vaid koguni tuuril!

Kui Virve kohtub ministrite või ajakirjanikega, võtab ta sõna ka ühiskonnateemadel, tema sõnadel ja mõtetel on kaalu. Eesti 100. sünnipäevaks tegi Virve uue laulu, mis võib nagu “Mere pidugi” kord palju tuntust koguda. Kihnu Virve ja tema pereansambli motoks on vanasõna: kes teeb, see jõuab. “Mulle meeldib väga inimestega jutustada ja kohe alati on nii suur rõõm rahvaga laval suhelda,” tunnistab Virve, avaldades ühtlasi oma nooruslikkuse ja energilisuse saladuse. “Arvan, et julgus on pool võitu. Kui tahtmist ja tervist on, siis miks istuda kodus, kui on võimalus ringi liikuda ja tegelda millegi meeldivaga.” Virve tegutsemislust annab lootust nii noortele, keskealistele kui ka vanadele, kes kardavad eesootavat vanaduspõlve. Põhireegel on: vaatamata tagasilöökidele või tervisehädadele tuleb ikka tegutseda.