“Kuna alustasime hiljuti oma esindustes seenioridele mõeldud nutiseadmete koolitusi, siis oleme saanud väga vahetut tagasisidet, milliste funktsioonidega telefone eelkõige eelistatakse,” lausus Seliov.
Peetakse oluliseks, et telefoni menüü oleks loogiline ja emakeelne ning seda saaks enda soovide järgi muuta ehk jätta nähtavaks vaid need rakendused või nupud, mida nad päriselt ka vajavad ja kasutavad.

Seenioride eelistusi arvesse võttes on nutitelefonide tootja Huawei toonud turule Y-seeria mudelid, mis on disainitud mugavust silmas pidades ja sellest annab kõige paremini märku nende ekraani suurus. “Suured ekraanid võimaldavad paremat ikoonide paigutust, mida on kerge lugeda, ilma et peaks silmi pingutama. Samuti on võimalik suurendada fontide suurust menüüribal, e-kirjadel või veebilehtedel, mistõttu pakuvad mudelid mugavat kasutamist seenioridele,” tõi Huawei tarbijatoodete äri Baltimaade juht Yanfei esile.

Kuna nutitelefonide tootjad mõtlevad mudelite väljatöötamisel peamiselt just selle, kuidas muuta oma kasutajate igapäevaelu lihtsamaks ja nauditavamaks, siis paneb näiteks Huawei oma kõikides mudelites rõhku kaamera kvaliteedile, kasutajasõbralikule Android operatsioonisüsteemile ning pikale aku elueale.

“Kuna peame oluliseks, et tehnoloogia teenindaks inimest, mitte vastupidi, siis on Y-seeria nutitelefonid varustatud akudega, mis võimaldavad pikka kasutusaega. See tähendab piiramatut ligipääsu digimaailmale, ilma et peaks pidevalt endaga laadijat kaasas kandma,” tõi Yanfei esile. Ta lisas, et ka telefonitootjate n-ö lipulaevad on tarbijasõbralikud, kuid kuna näiteks vanemad inimesed ei vaja kõiki funktsioone, siis luuakse uusi nutitelefonide seeriaid kõiki sihtrühmi arvestades. “Seenioride tarbimisharjumused on lihtsamad – seega eelistavad nad ka lihtsamaid ja vähemate funktsioonidega tehnoloogilisi seadmeid,” rõhutas Yanfei.

Tele2 klienditeenindusdirektori sõnul on seeniorid üha enam vahetamas oma nuputelefone nutiseadmete vastu, sest nad näevad uut suhtlemisvõimalust. “Näiteks koolitustel pöördutakse meie ekspertide poole tihti sooviga õppida kasutama mõnd suhtlusäppi, näiteks Viberit, WhatsAppi või Messengeri. Seeniorid tahavad rohkem kontaktis olla nii oma pere ja lastelastega kui ka sarnaste hobidega inimestega ning nutiseade aitab neil seda teha igal ajal,” tõi Seliov esile.

Tehnoloogiline areng võimaldab just kõike seda – väike seade, mis mahub taskusse annab kasutajale võimaluse olla ühenduses oma perega, pakub ligipääsu filmidele, raamatutele ja lauludele ning jäädvustada ja säilitada fotosid tähtsatest hetkedest.

Allikas : Optimist Public