Tänavu 60aastaseks saanud näitleja Sharon Stone on tuntuks saanud suhetega mitukümmend aastat endast nooremate meestega. Foto AP/Scanpic

+ Seks
Bioloogia vastu ei saa – meeste parim seksuaalne aeg jääb kahekümnendatesse, sest siis on nende testosteroonitase kõige kõrgem. Samas jõuab naistel see aeg kätte alles kolme- või neljakümnendates. Pealegi peavad noored mehed voodis kauem vastu ning on altimad uusi asju proovima. Uute pooside ja mänguasjade katsetamine on lõbus ning aitab kaasa dopamiini eraldumisele, mis sütitab teievahelist kirge veelgi enam.

+ Kohtingud on alati lõbusad
Peale traditsiooniliste küünlavalgel õhtusöökide ole kindlasti valmis ka seiklusteks – nädalavahetuse matk imelises loodus või hoopis raju rokikontsert. Noored mehed on täis seikluslusti ning see avaldub nii magamistoas kui ka sellest väljapool. Boonusena suudab ta leida üles ka sinu seiklusjanu ja uudishimulikkuse. Ta üritab olla sulle hea kaaslane ning rahuldada peale sinu füüsilise poole ka emotsionaalset, sest paistad tema jaoks targa ja kogenuna. Nii tuleb ta välja üha uute ja huvitavate ideedega, et tunneksid end hoituna ja samas lõbustatuna.

+ Väiksem minevikupagas
Astudes uude suhtesse, võtad minevikupagasis kaasa osakesi oma eelmistest suhetest. Mida noorem aga inimene on, seda väiksem on enamasti ka tema kaasas kantav pagas. Meestel kujunevad tihti eelarvamused naiste kohta oma eelnevate suhete põhjal. Noored mehed ei ole veel jõudnud negatiivset materjali koguda ning seega suudavad olla sinuga avatumad. Samas on väikesel kogemustepagasil oma negatiivne külg. Nimelt tähendab see suhtekogemuste puudumist, mis muudab probleemide lahendamise ja kompromisside leidmise mõnikord keeruliseks.

- Erinevad elustiilid
Kui suurem osa tema sõpradest on noored ja vallalised, siis võib varaste hommikutundideni pidutsemine olla nende jaoks osa tavalisest nädalavahetusest. Sinna juurde kuulub tavaliselt ka suur kogus alkoholi ja naistega flirtimine. Kui tal on oma sõpradega lähedased suhted juba enne sinuga tutvumist, siis on need tähtis osa tema elust ja olemusest ning seda on raske muuta. Seega pead võib-olla pettuma, kui ta ei taha nii tihti sinuga kamina eest romantilist õhtut veeta, kui sina seda sooviksid.

- Hirm pühendumise ees
Juba kooliajal õpetatakse meile, et tüdrukud arenevad kiiremini kui poisid. Kui sina oled juba valmis abieluranda sõudma, siis tema ei pruugi selleks veel valmis olla. Noor mees aga võib-olla ei ole veel emotsionaalselt valmis võtma abieluga kaasnevat vastutust, sest tema jaoks tundub see justkui oma vabaduse käest andmine. Nii pead ehk arvestama hoopis pikemaajalise tüdruksõbra staatusega.

-Bioloogia
Kui varem oli juttu bioloogia positiivsest poolest, siis sellel on ka oma negatiivne külg. Naiste jaoks on parim aeg lapse saamiseks kahekümnendates ja varastes kolmekümnendates, kuid noortel meestel veel sellist tahtmist ei ole. Mehed hakkavad laste peale mõtlema pigem küpsemas eas ja stabiilsemat elu elades. Seega, kui sinu bioloogiline kell tiksub juba tugevalt, ei pruugi tema oma veel töölegi olla hakanud ja pead perelisa loomisega veel mõnda aega ootama.

- Poolte ebavõrdsus
Olles alustanud oma kooliteed hiljem, alustab noor mees ka karjääri hiljem. Sina võid selleks ajaks aga juba kõrgele ametikohale olla tõusnud ja iseseisvaks eluks head palka teenida. Madalam positsioon ja palk võivad mehele aga alavääristavalt mõjuda, sest ta ei suuda sind koopamehelikult kaitsta ja toita. Halvemas variandis muutud sa tema jaoks hoopis sugar mamma’ks, mitte võrdseks partneriks. Mõningatel juhtudel võib sellinegi suhe toimida, kui noormees muidugi ei kavatse oma hoolitsejat kulla kaevajana ära kasutama hakata. Samas saab väiksemat palka kompenseerida ka muul moel, kui ta on näiteks kuldsete kätega ja hoolitseb kodu eest või valmistab imemaitsvaid õhtusööke.

Allikas: www.shape.com