1) Näopuhastuspiim, -geel või -vaht

Vale: Ära vala näopesuvahendit svammi või mõne muu pesuvahendi peale, kuna need imevad liiga palju vedelikku endasse ja puhastuspiima või -geeli kulub liiga palju. Väldi ka näopuhastusõlisid, kuna nad jäävad pahatihti naha pinnale ja takistavad järgmistel nahale kantavatel toodetel imenduda.

Õige: Kui kasutad näopuhastusgeeli või -vahtu, kanna see niiskele nahale sõrmedega. Seevastu puhastuspiim toimib kõige tõhusamalt kuival nahal, kuna vesi võib toodet ja selle mõju lahjendada. Hõõru näopuhastustoode nahale ringjate liigutustega, loputa maha ning alles seejärel viimistle nahk puhastussvammi või -rätikukesega.

2) Näotoonik

Vale: Näovee kasutamisega seostub levinud väärarvamus, justkui tuleks seda nahale läigatada – see tundub tõesti loogilisena, kuna paljud toonikud pakendatakse spreipudelitesse. Hoidu näovee sattumist õrnale silmaümbrusnahale ning väldi alkoholi sisaldavaid toonikuid – need kipuvad nahka liigselt kuivatama ja ärritama.

Õige: Kuigi näovee nahale kandmine peopesadega on hõlbus, on toonik mõeldud eemaldama mustuse ja puhastustoote jäägid. Tooniku kandmine palele vatipadjakesega võimaldab sel ühtlaselt imenduda, nahka niisutada ja mustusejääkidel lõplikult eemalduda. Sel moel on näotoonikust kõige enam kasu!

3) Seerum

Vale: Kannad seerumit kuivale nahale.

Õige: Seerumid sisaldavad palju aktiivaineid, mis teevad tootest tõhusa. Ühtlasi aitavad need ime-eliksiirid teistel nahahooldustoodetel paremini imenduda. Kanna seerum niiskele nahale – sel juhul tungivad aktiivained paremini ja sügavamale naha sisse. Kuna seerumid on tõesti efektiivsed, tasub neid õigesti kasutada, et võimalikult paremaid tulemusi saada.

4) Näokreem

Vale: Üks suurimatest vigadest nahahoolduses on niisutava näokreemi ignoreerimine. Jälgi, et kannaksid näokreemi nahale ühtlaselt, vastasel juhul ummistab see nahapoorid juuksepiiri ja kõrvade juurest, iseäranis kui liikuda suunaga näo keskelt väljapoole. Ka liiga paks kreemikiht või ülearu rasvane kreem ummistavad nahapoore.

Õige: Kanna näoniisutajat näole ja kaelale, iseäranis viimasele, kuna kael on näo jätk ja vajab samuti hoolt. Vali oma nahale sobivaim päevakreem, mis nahale „kiskuvat“ tunnet ei jätaks.