Kõige laiemas plaanis tunneb Nele aga, et ta missiooniks on “Eesti rahva iibe kasv. Arvan, et natukene olen sellele juba ka kaasa aidanud.” Ta on saanud võidu Balti pulma-, portree- ja loodusfotode konkursil beebikategoorias, tema fotodest on Pelgulinna sünnitusmaja raseduskeskuses püsinäitus, läinud aastal lõi ta omaenda fotostuudio, alustas sünnituste pildistamisega ning lükkas käima beebipildistamise töötoad. Ta peab ka populaarset beebipildistamise fotoblogi.

Millistesse etappidesse sa oma elu lahterdaksid?

Suures pildis saan jagada oma senise elu kaheks: teadlik ja vähem teadlik. Paraku on teadliku elu osakaal tunduvalt väiksem. Keskkooli lõpust kuni laste saamiseni ehk 14 aastat oli tohutu otsimise aeg. Tegin valikuid selle järgi, mis tundus mõistlik, südamehääl oli väga vaikne. Näiteks soovitasid vanemad mul majandust õppida, sest siis on leib kindlasti laual. Kaks majandusega seotud kõrgharidust on mulle muidugi kasuks tulnud, et oma äris vee peal püsiksin, aga ise oleksin ilmselt õppinud midagi, kuhu saan oma loomepalangu valada, mis sütitab ja paitab hinge.

Õnneks pole südamehääle järgi valitud elukutse omandamiseks kunagi hilja. Fotograafiaõpingud tulid mu ellu alles pärast 30. eluaastat. Varem töötasin pangas, liikusin finantsmaailmas. Hilisem SOS Lastekülas töötamine oli silmi avav ja hinge toitev. Igal hommikul tööle minnes teadsin ja tundsin, et lähen tegema midagi väga olulist.

Väga tihti algab naistel teadvustatud elu siis, kui lapsed sünnivad. Kas seepärast, et oled loonud midagi nii vägevat, aidanud ühel hingel siia ilma tulla – see on kindlasti elumuutev. Või seepärast, et võtad aja täiesti maha. Minu kannapööre toimus täpselt siis. Lapsed sündisid kolmekesi päris järjest. Ootamatult olin lapsega kodus ja mul oli aega. Alguses olin rahutu, olin harjunud kogu aeg midagi tegema. Peagi aga sain aru, et see aeg on mulle kingitud, et mõista, mida ma elus tegelikult teha tahan! Eks igasuguseid asju võib ju välja mõelda, aga mis haakub su elu eesmärgi ja südamehäälega... Kaalusin näiteks ka kirjastaja, toimetaja, imetamisnõustaja ameteid – õppisin lastega kodus oldud aastail palju ümber ja juurde.